Haku

Etsi reseptejä

Vinegrette eli ranskalainen salaatinkastike

Vihreiden salaattien paras kaveri on ranskalainen salaatinkastike vinegrette. Kastike on helppoa ja edullista valmistaa, samalla vältät valmiskastikkeiden lisäaineet. Tee vinegretteä kerralla isompi määrä, se säilyy hyvin jääkaapissa. Tai valmista pieni määrä kastiketta suoraan kulhon pohjalle ...

Ful medames eli härkäpapuja Lähi-idästä

Resepti on Sally Butherin kirjasta Vegestan ja se edustaa syyrialaista tapaa valmistaa Ful medames; tahinin ja kikherneiden kera. Perinteisesti annos tarjollaan lämpimänä, mutta kylmänä nämä pavut tekevät ihanan lisän vaikkapa lounassalaattiin. 8-10 HENGELLE BUFFETPÖYDÄN YHTENÄ ...

Siemennäkkileipä

Myslipatukoiden makeus alkaa ennen pitkää kyllästyttää. Sen sijaan siemennäkkileipä menee kivana iltapäivän välipalana tai vaikka keiton kanssa. Itse tykkään tehdä epämääräisen taikinalaatan, josta murran epätasaisia paloja. Säntillisemmät kokit voi toki tehdä taikinaan vaikka valmiin ruudukon ...

Helppo tofumajoneesi

Majoneesi on yksi lempilisukkeistani. Tämä versio sopii myös vegaaniseen ruokavalioon. Sen makuun saa vaihtelua vaihtelemalla öljyä. Omassa versiossani käytin sitruuna- ja valkosipulioliiviöljyä ja hyvää tuli. Sitruunamehun ja sinapin määrää kannattaa rohkeasti lisätä, jos maku tuntuu ...

Nokkos-fetapiirakka

Tämä on luottopiirakkani. Järjestimme Mindon porukalla pikkujoulut ja päätin tarjota vakiopiirakkaani ihanille mindolaisille. Tarjosin tätä muuten ensimmäisen kerran eräillä juhannusjuhlilla ja talon isäntä tuumi, että tämä piirakka sulattaa kenen tahansa sydämen. Treffi/rakkaus/alkukesä/pikkujoulupiirakan ohje siis, olkaa ...

Jämäsämpylät

Sämpylätaikinaan voi laittaa melkein mitä vain, esimerkiksi perunamuusin jämät tai tähteeksi jääneet soseutetut uunijuurekset. Isänpäivän sämpylöiden taikinaan kaadoin edellisen päivän kasvissosekeiton pohjat. Sämpylöissä oli kiva yrttisen mausteinen maku ja mehevä koostumus. Jämäsämpylät 3 dl tähteeksi ...

Aurinkotahna

Auringonkukansiementahna (eli lyhennettynä aurinkotahna) on sellainen ruoka, johon jään koukkuun. Yleensä jää koukkuun sokeriin, tai leivonnaisiin tai roskaruokaan, joka koukuttaa (ja on saatettu jopa suunnitella koukuttamaan) aivosi haluamaan lisää, mutta auringonkukansiementahnan koukuttavuus on mulle vielä ...