Haku

Etsi reseptejä

Minttuinen perunasalaatti

8 perunaa nippu minttua nippu persiljaa nippu ruohosipulia oliiviöljyä omenaviinietikkaa ripaus suolaa   Keitä perunat kuorineen kypsiksi, anna jäähtyä. Kuori jäähtyneet perunat ja pilko kuutioiksi. Kaada perunakuutiot tarjoiluastiaan. Silppua yrtit ja sekoita omassa kulhossaan öljyn ...

Kikhernekeitto

Unohda soijarouhe ja tee soppa monipuolisista ja ravitsevista kikherneistä. Tällä ohjeella saat tehtyä helposti, nopeasti ja edullisesti maukkaan keiton. Kun raaka-aineet ovat kohdillaan, ei tarvita hifistelyä. Tämä(kin) keitto paranee vanhetessaan, joten kannattaa tehdä kerralla iso ...

Jouluinen mausteriisi

Tämä resepti on äitini peruja. Kaikki meidän perheessä tykkää tästä. Tällä on hurmattu kohtalaisen kranttu italialainen illallisvieras ja ruokapöydällinen ekofoodieita pikkujouluissa. Tämä ruokalaji on siis kestänyt niin aikaa kuin kulinaristien arvostelun – hurraa! Riisin pitää ...

Siemennäkkileipä

Myslipatukoiden makeus alkaa ennen pitkää kyllästyttää. Sen sijaan siemennäkkileipä menee kivana iltapäivän välipalana tai vaikka keiton kanssa. Itse tykkään tehdä epämääräisen taikinalaatan, josta murran epätasaisia paloja. Säntillisemmät kokit voi toki tehdä taikinaan vaikka valmiin ruudukon ...

Aurinkotahna

Auringonkukansiementahna (eli lyhennettynä aurinkotahna) on sellainen ruoka, johon jään koukkuun. Yleensä jää koukkuun sokeriin, tai leivonnaisiin tai roskaruokaan, joka koukuttaa (ja on saatettu jopa suunnitella koukuttamaan) aivosi haluamaan lisää, mutta auringonkukansiementahnan koukuttavuus on mulle vielä ...

Lime-avokado-salsa

Tässäpä vasta koukuttava ja nopeasti valmistettava lisuke. Sopii esimerkiksi tortillan sisään, meksikolaistyyliseen hampurilaiseen tai vaikkapa vaalean kalan lisukkeeksi. Ainekset: 4 tomaattia 1 valkosipulin kynsi nippu korianteria 0,5–1 limen mehu merisuolaa ja mustapippuria rouhittuna maun mukaan ...

Lime-linssit

Tarjosin limemehulla maustettuja linssejä kotonani eräällä sunnuntai-lounaalla, jonka teemana oli ”Pöydässä vain kokin lempiruokia”. Jälkiruokana olikin siten pannukakkua, itsepoimituista Kymenlaakson vadelmista tehtyä hilloa ja jäätelöä. Suosittelen kaikkia järjestämään samanlaisia yhteisiä ruokahetkiä sen kummempia miettimättä, mitä ...