Reseptit

Etsi reseptejä

Gluteeniton mustapapu-mutakakku

Mustapapubrownieita on näkynyt monissa blogeissa ja halusin ehdottomasti ja estottomasti kokeilla raaka-ainetta sekä gluteenitonta leipomista. Ohjeen alkuperä on ihanasta Sydämmellä-blogista, pienin muokkauksin. Tulos: Täydellisen ihana mutakakku! Koostumus on aivan fantastinen: Tahmea sisältä ja rapsakka päältä, ...

Minttuinen marja-aroniahillo

Nyt ollaan perusasioiden äärellä. Eli hamstrataan hillopurkkeja ja keitellään pulpahtelevia soseita talven varalle. Tällä kertaa hillossa esiintyy kiinnostava urbaani tuttavuus, marja-aronia, jota ystäväni toi pussillisen saatesanoilla ”Sä keksit näistä varmaan jotain hyvää.” Marja- tai koristearoniat ...

Puolukka-mesiangervo juustokakku

Huomasin kokkina toimivan mökkinaapurini keräävän tienvarresta tupsukukkaista kasvia eräänä kesäpäivänä. Huikkasin tiedustellakseni hortoilun syytä ja mökkinaapurini kertoi, että mesiangervon kukista saa herkullista jäätelöä. Keräilinkin vasun täyteen kukkia ja kuivasin myöhempää käyttöä varten. Mesiangervo kukkii kesä-elokuussa ...

Suppilovahverokeitto

Hyvä keitto syksyn sienistä! Keittoon voi käyttää mitä tahansa metsiemme sieniä. Ihanaa esimerkiksi porkkana-inkivääri focaccian kera tarjoiltuna. Maukas suppilovahverokeitto 1 litra tuoreita suppilovahveroita tai 7 dl pakastettuja tai muutama kourallinen kuivattuja sieniä 2 sipulia loraus ...

Kesäkurpitsa-kikhernevuoka

Uuniruoka? Tylsää? Suuritöistä? Tämä uuniruoka kääntää päät, nenät sekä mielipiteet uunivuokaruokien mauttomuudesta tai mitäänsanomattomuudesta. Kesäkurpitsat, kikherneet ja suolatut cashew-pähkinät ovat helppoa ja hyvää syysruokaa rennolla otteella. Vuokaan sopii oikeestaan mikä tahansa vihannes. Pavut, parsakaali, porkkanaraaste ...

The ultimate syysillan chili

Chilit ovat oivallista ruokaa syksyyn. Voit vaihtaa pavut mieleiseksi ja vaihdella kasviksia kauden mukaan. Parasta jälkeä tulee, kun teet tomaattimurskan oikeista tomaateista.

Hawaijilaiset tofulohipihvit

Nämä helsinkiläisen Hoku-ravintolan innoittamat hawaijilaiset pihvit ovat sekä terveellisiä, helppoja valmistaa että todella maukkaita. Ja pysyvät kasassakin vielä! Hyvää vaihtelua arkiruokaan. 300 g (raakaa) ASC- tai luomumerkittyä kasvatettua lohta 250 g maustamatonta kiinteää tofua 3 ...

Paleofrittata

2–4 annosta 60 g manchegojuustoa 10 luomumunaa 1 rkl dijonsinappia suolaa ja pippuria 2 sipulia 1 valkosipulinkynsi 2 punaista paprikaa 250 g chorizomakkaraa (käytin vihreitä pitkiä papuja tämän tilalla) reilu kourallinen pieniä pinaatinlehtiä oliiviöljyä 2–4 ...