Vinegrette eli ranskalainen salaatinkastike

Lisätty 03.01.2014
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 10
  • Esivalmisteluaika 5m
  • Valmistusaika: 1m
  • Yhteensä: 6m

Vihreiden salaattien paras kaveri on ranskalainen salaatinkastike vinegrette. Kastike on helppoa ja edullista valmistaa, samalla vältät valmiskastikkeiden lisäaineet.

Tee vinegretteä kerralla isompi määrä, se säilyy hyvin jääkaapissa. Tai valmista pieni määrä kastiketta suoraan kulhon pohjalle ennenkuin lisäät salaatin kulhoon.

0,5 dl balsami-, valkoviini- tai punaviinietikkaa
1 rkl Dijon-sinappia
1,5 dl hyvälaatuista oliiviöljyä
suolaa
sokeria
pippuria

Lisää makua saat lisäämällä vinegretteen basilikaa, oreganoa, timjamia, rosmariinia tai kehoa puhdistavaa valkosipulia.

Erityspiirteet:, Avainsanat:,

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille