Viljaton kasvislasagne

Lisätty 13.10.2014
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Esivalmisteluaika 0m
  • Valmistusaika: 0m
  • Yhteensä: 0m

Tämä resepti on kasviksempi versio Syötävän hyvä -blogin viljattomasta ja lihaisasta kesäkurpitsalasagnesta. Lisäsin reseptiin munakoisoa sekä valkosipulia, ja korvasin jauhelihan soijarouheella. Juustoina käytin kaapista löytynyttä mascarponea ja cheddaria, kokeile sinäkin omilla lempijuustoillasi!

Ainekset:

1 keskikokoinen kesäkurpitsa
1 keskikokoinen munakoiso

Kastike:
oliiviöljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
3dl soijarouhetta
2 dl vettä
1 pikkutölkki tomaattipyrettä (70 g)
3-4 dl tomaattimurskaa
muutama rkl punaviinietikkaa
1-2 rkl hunajaa

Reilusti mausteita:
suolaa
pippuria
paprikajauhetta
chilijauhetta
kuivattuja yrttejä (oregano, timjami)

Juustotäyte:
1 purkki mascarponea (250 g)
n. 150 g raastettua voimakasta juustoa (itse käytin cheddaria)

Pilko sipuli ja valkosipuli pieneksi ja kuullota hetki öljyssä. Lisää soijarouhe pannulle ja anna öljyn imeytyä hieman myös siihen. Kääntele muutaman kerran ja lisää vesi, jotta soijarouhe lähtee turpoamaan. Kastiketta kannattaa maustaa ihan kunnolla, juustokastike ja kesäkurpitsa itsessään ovat aika mietoja. Maistele että happamuutta (etikka) ja makeutta (hunaja) on sopivasti. Ja suolaa! Anna keittyä miedolla lämmöllä n. puoli tuntia, tsekkaile välillä ettei kastike pala pohjaan (-> lisää hieman paseerattua tomaattia).

Vuole juustohöylällä kesäkurpitsasta suikaleita. Itselläni meni tähän ohjeeseen ehkä noin 1,5 kesäkurpitsaa.

Valmista juustotäyte sekoittamalla ainekset keskenään. Tähän suosittelen ehdottomasti jotain voimakkaamman makuista puolikovaa juustoa, eli jätä edam hyllyyn.

Laita uunivuoan pohjalle ensin n. 2/3 kastikkeesta ja lado päälle kurpitsaviipaleita. Yksi kerros riittää, tosin laitoin kesäkurpitsat hieman limittäin. Levitä päälle puolet juustotäytteestä, ja toista kaikki kerrokset. Raasta lopuksi päälle reilusti parmesania.

Paista 200-asteessa reilu puolisen tuntia. Laita lopuksi grillivastukset päälle, nosta lämpötilaa ja gratinoi juuston pintaa viitisen minuuttia, kunnes se on hieman ruskistunut. Tarjoile halutessa tuoreen timjamin kanssa.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille