Vihreä papusalaatti

Lisätty 07.02.2014
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
Linssi- ja vihreä papusalaatti
  • Annokset: 4
  • Esivalmisteluaika 0m
  • Valmistusaika: 0m
  • Yhteensä: 60m

Raaka-aineet

  • 1 kupillinen vihreitä, yön yli liotettuja linssejä
  • 2 kupillista babypinaattia
  • 2 kupillista vihreitä papuja, leikattuna pitkittäin
  • 1/2 punasipuli, pieneksi pilkottuna
  • 100 g valitsemaasi juustoa (esim. paistettua halloumia)
  • 1-2 tl sinappia
  • 100 ml oliiviöljyä
  • 200 ml valinnaista viinietikkaa
  • suolaa ja pippuria maun mukaan

Keitä linssit keskilämmöllä 15 minuutin ajan, siivilöi ylimääräinen vesi pois.

Leikkaa pavut auki pitkittäin auki, ja leikkaa päädyt pois.

Käytä pavut keskilämpimällä pannulla 5 minuuttia (=blanc) ja kuivaa.

Anna linssien ja papujen jäähtyä hieman.

Sekoita pieneen kulhoon sinappi, viinietikka, sipuli, suola ja pippuri.

Sekoita suuressa kulhossa linssit, pavut, babypinaatti, ja kaada äsken valmistamasi kastike päälle ja sekoita.

Anna maustua vähintään 5 minuuttia ja tarjoile höystettynä lempijuustollasi.

Reseptin kehitti Natalie Nitarski, joka pyörittää Luz del Sol -kasvisravintolaa Meksikossa, San Augustinillossa.

Veera on digiaktivisti, digistrategisti ja yrittäjä, joka suunnittelee järjestöille verkkokampanjoita Sveitsistä käsin. Hän vastustaa ruoan geenimuuntelua, mutta ei voi vastustaa muiden laittamaa ruokaa. Veera ottaa kantaa ajankohtaisiin ruokakysymyksiin.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille