Vegaaninen juustokakku

Lisätty 07.12.2012
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 10
  • Esivalmisteluaika 0m
  • Valmistusaika: 0m
  • Yhteensä: 0m

10 henkilölle
225 Grahamkeksi (g)
4 Kasvirasvalevite 70% keiju laktoositon (rkl)
0,5 Soijajuoma , soijamaito, vitaminoitu (dl)
225 Soya Gourmet Tofu Pehmeä (pkt/300 g)
750 Tofujogurtti, soijajogurtti (g)
1 Sitruuna (kpl)
1,5 Tomusokeri (dl)
100 Suklaa (grammaa)
3 Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys (rkl)
2 Vaniljasokeri (tl)

Valmistusohjeet:
Pohja:

225 g Digestive-keksejä
60 g Keijua
1/2 dl soijamaitoa

Täyte:

225 g maustamatonta Tofutin tuorejuustoa (ei siis pehmeää tofua, tätä ei vaan ollut hiilijalanjälkitietokannassa)
750 g valutettua soijajogurttia

1 sitruunan kuori, raastettuna
1/2 sitruunan mehu
1,5 dl tomusokeria
1 riisimaitovalkosuklaalevy raastettuna, esim. http://www.ekolo.fi/tuote/bonvita-riisimaitosuklaa/8713965500134/
3 rkl perunajauhoja
2 tl vaniljasokeria

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
Murenna keksit ja lisää joukkoon sulatettu margariini ja soijamaito. Painele keksiseos tasaiseksi irtopohjavuoan (ø 24 cm) pohjalle.

Pehmennä tuorejuusto tehosekoittimella tai haarukalla kulhossa. Lisää (vanilja)soijajogurtti sekä raastettu sitruunan kuori ja mehu. Lisää joukkoon ruokosokeri ja perunajauhot ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte keksipohjan päälle.

Paista kakkua ensin 175 asteessa 20 minuuttia, vähennä lämpö 150 asteeseen ja jatka paistamista vielä toiset 20 minuuttia. Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua.

Kuvassa olevassa kakussa on kiille, joka on keitetty mustikoista, sokerista ja agar agarista.

Erityspiirteet: Avainsanat:,

Hiilijalanjälki

  • 115 g

    CO2e / 100 g
  • 7945 g

    CO2e / annos

Palvelun nimi Mindo tulee sanoista mind ja do, eli välitä ja toimi. Haluamme edistää vastuullista syömistä – ruokaa joka on hyväksi itselle ja ympäristölle.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille