Vadelmavaahto

Lisätty 07.12.2012
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 4
  • Esivalmisteluaika 0m
  • Valmistusaika: 0m
  • Yhteensä: 0m

4 henkilölle
2-3 Kananmunan valkuainen
1 Tomusokeri (dl)
2 Kerma, vispikerma, kevyt, 25% rasvaa (dl)
150 Vadelma (grammaa)
Sokeri

Valmistusohjeet:
Paseeraa vadelmat, eli painele ne siivilän läpitte niin, että siemenet jäävät siivilään. Vaahdota kerma ja puolet tomusokerista aika napakaksi vaahdoksi, ja laita vaikka jääkaappiin odottelemaan.

Vatkaa valkuaiset ja loput tomusokerista kovaksi vaahdoksi. Niin kovaksi, että se pysyy kulhossa kun sen kääntää ylösalaisin. Sekoita kermavaahtoon valkuaisvaahto ja siivilöidyt vadelmat. Tarkista makeus ja lisää sokeria tarvittaessa. Annostele, (koristele), ja tarjoile mahdollisimman nopeasti, ettei vaahto laskeudu. Vaahto kestää kuitenkin noin ½-1 h.

Jos vaahdosta haluaa pysyvämpää, niin voi lisätä sekaan myös liivatetta.

Avainsanat:,

Hiilijalanjälki

  • 109 g

    CO2e / 100 g
  • 130 g

    CO2e / annos

Palvelun nimi Mindo tulee sanoista mind ja do, eli välitä ja toimi. Haluamme edistää vastuullista syömistä – ruokaa joka on hyväksi itselle ja ympäristölle.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille