Uunihauki ja -juurekset

Lisätty 10.12.2012
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 3
  • Esivalmisteluaika 0m
  • Valmistusaika: 0m
  • Yhteensä: 0m

3 henkilölle

Juurekset:
2 porkkanaa
1 lanttu
1 palsternakka
1 sipuli
2 rkl hunajaa
2 valkosipulin kynttä
2 rkl sitruunamehua
1 tl vastarouhittua mustapippuria
0,5 tl vastarouhittua merisuolaa
kourallinen tuoretta timjamia
0,5 dl oliiviöljyä

Kala:
600 g haukifilettä
3 rkl voisulaa
1 rkl oliiviöljyä
nippu tuoretta tilliä

Valmistusohjeet:

Juurekset:
Kuutioi juurekset ja hienonna valkosipuli (2 kynttä). Voit käyttää haluamiasi juureksia. Sekoita kulhossa melkein kaikki oliiviöljy, hienonnettu valkosipuli, hunaja, sitruunamehu, vastarouhittu mustapippuri, pari oksaa timjamia ja 0,5 tl suolaa (merisuola käy hyvin). Lisää juurekset ja sekoita. Kaada seos uunivuokaan ja paista 175 asteessa noin 45 minuuttia.

Kala:
Sulata voi ja sekoita siihen 1 rkl oliiviöljyä. Lisää 0,5 tl merisuolaa sekä tilli ja muutama oksa tuoretta timjamia. Levitä seos haukifileen päälle ja folioi. Laita kala uuniin, kun juurekset ovat olleet siellä 15 minuuttia. Paista noin 30 minuuttia 175 asteessa. Tarjoile tuoreen timjamin kera.

Erityspiirteet: Avainsanat:, , ,

Hiilijalanjälki

  • 102 g

    CO2e / 100 g
  • 470 g

    CO2e / annos

Reeta on yrittäjä, digityöläinen, wannabe-toimittaja ja ekofoodie. Reeta kokkaa yksinkertaista arkiruokaa kasviksista ja kestävästi kalastetusta kalasta, bongaa kirjauutuuksia, seuraa ruokailmiöitä verkossa sekä pohtii syömistä eläineettisistä näkökulmista. Haaveena on kirjoittaa jonain päivänä oma ekoruokakirja.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille