Tzatzikiburger kesäkurpitsapihvillä

Lisätty 20.07.2013
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 4
  • Esivalmisteluaika 30m
  • Valmistusaika: 15m
  • Yhteensä: 45m

Tässä oiva ruoka mökkikeittiöön. Nämä kesäiset burgerit on helppo valmistaa ei niin varustellussa keittiössäkin (haittapuolena tosin jonkin verran tiskejä). Raikkaat burgerit maistuvat parhaiten ulkoilmassa!

Pihvit:

6 dl raastettua kesäkurpitsaa
2 dl raastettua perunaa
merisuolaa (maun mukaan)
hyppysellinen vehnäjauhoja
1-2 kananmunaa
1 rkl hienonnettua tuoretta ruohosipulia (tai mitä yrttejä haluaa)
1 rkl hienonnettua tuoretta salviaa (tai mitä yrttejä haluaa esim. minttua)
1 tl raastettua sitruunankuorta
0,5 dl hienonnettua salottisipulia
(voita paistamiseen)

Tzatziki:

3 dl kreikkalaista jogurttia
yksi pieni hienoksi silputtu punasipuli
hienonnettua minttua
suolaa (maun mukaan)
puristettua sitruunamehua

Lisäksi:

hampurilaissämpylöitä
tomaattia
salaattia
avokadoa

burger2

1. Levitä raastettu peruna ja kesäkurpitsa siivilään valumaan n. 30 minuutiksi.

2. Tällä välin valmista tzatziki. Sekoita jogurtti, sipulit, minttu, suola ja sitruunamehu. Tarkista maku ja laita jääkaappiin odottamaan.

3. Kun 30 min on kulunut puristele loput nesteet raastetusta perunasta ja kesäkurpitsasta, asiaa voi avittaa talouspaperilla (tämä on tärkeä steppi, ettei raaste ei ole vetistä). Lopuksi raasteeseen voi ripotella hyppysellisen vehnäjauhoja kuivaamaan loppua kosteutta.

4.  Vatkaa kulhossa munat, lisää yrtit ja sitruunan kuori. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan. Lisää sipuli ja peruna/kesäkurpitsaraaste.

5. Lämmitä uuni 100-asteiseksi. Vuoraa uuninpelti foliolla. Lämmitä paistinpannu ja lisää lämmenneelle pannulle nokare voita ja levitä tasaisesti. Laita kuumalle pannulle n. ruokalusikan kokoinen pallero seosta ja taputtele paistinlastalla litteäksi.

6. Paista n. 3 pihviä kerralla niin kauan, että ne ovat kullanruskeita molemmilta puolita. Laita aina valmiit pihvit uuniin foliolla vuoratun pellin päälle siksi aikaa kun paistat seuraavat pihvit.

7. Tarjoile mahdollisimman pian paahdetun sämpylän, avokadon, salaatin, tomaatin ja tzatziki kera.

—-

Kuvat: Elina Saarinen | Kiitokset reseptistä juhannuksen mökkiseurueellemme!

Reeta on yrittäjä, digityöläinen, wannabe-toimittaja ja ekofoodie. Reeta kokkaa yksinkertaista arkiruokaa kasviksista ja kestävästi kalastetusta kalasta, bongaa kirjauutuuksia, seuraa ruokailmiöitä verkossa sekä pohtii syömistä eläineettisistä näkökulmista. Haaveena on kirjoittaa jonain päivänä oma ekoruokakirja.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille