Tomaatti-bataattisoppa

Lisätty 02.03.2014
Pääraaka-aine
Vaikeusaste
  • Esivalmisteluaika 0m
  • Valmistusaika: 0m
  • Yhteensä: 0m

Ainekset:

1.5 litraa kasvislientä
1.1 kg kuorittua bataattia reiluina lohkoina
1–2 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
150 g sipulisuikaleita
1 rkl kuivattua basilikaa
0,7 dl sitruunamehua
1–2 tl sambal oelek -tahnaa
10 g tuoretta basilikaa (itse laitoin koko ruukullisen!)
1 dl smetanaa
3 dl tomaattimurskaa

Valmistus:

Keitä pehmeiksi kaikki ainekset paitsi tuore basilika, smetana ja tomaattimurska. Lisää sitten basilika ja smetana ja soseuta tasaiseksi. Lisää soseutuksen jälkeen tomaattimurska ja sekoita. Huom! Älä soseuta tomaattimurskaa. Tällä tavalla keittoon jää kauniita punaisia pilkkuja.

Resepti Marc Aulénin kirjasta Sopat! (Gummerus). Lue kirjan arvostelu.

Reeta on yrittäjä, digityöläinen, wannabe-toimittaja ja ekofoodie. Reeta kokkaa yksinkertaista arkiruokaa kasviksista ja kestävästi kalastetusta kalasta, bongaa kirjauutuuksia, seuraa ruokailmiöitä verkossa sekä pohtii syömistä eläineettisistä näkökulmista. Haaveena on kirjoittaa jonain päivänä oma ekoruokakirja.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille