Tofutempura

Lisätty 29.10.2015
Pääraaka-aine
Vaikeusaste
  • Annokset: 4
  • Esivalmisteluaika 15m
  • Valmistusaika: 15m
  • Yhteensä: 30m

Tässä suht helppo resepti japanilaisessa hengessä. Resepti on oma mukaelmani perustempurataikinasta niin, että ainekset löytää helposti vaikka lähikaupasta.

Ainekset:

1 pkt (270 g) maustamatonta tofua
valitsemiasi kasviksia kuten porkkanaa, paprikaa, kesäkurpitsaa ja parsakaalia
5 dl kasviöljyä

Leivitystaikina:

2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl seesamiöljyä
1 luomukananmuna
3 dl olutta

Dippi:

2 rkl soijakastiketta
1 rkl valkoviinietikkaa tai limen mehua
1 rkl seesamöljyä
1 tl hienoksi raastettua inkivääriä

  1. Kuivaa tofu talouspaperilla painellen. Pilko kasvikset ja tofu syötävän kokoisiksi paloiksi.
  2. Sekoita jauhot kulhossa. Ainesten olisi hyvä olla mahdollisimman kylmiä, joten voit laittaa jauhot tarvittaessa jääkaappiin hetkeksi ennen muiden ainesten sekoittamista. Lisää kananmuna, seesamöljy ja olut sekoittaen mahdollisimman vähän niin, että hiilihapot eivät haidu.
  3. Kuumenna kattilaan tai wok-pannuun reilusti kasviöljyä. Kun öljy on kuumennut, dippaa kasviksia ja tofupaljoja takinassa ja uppopaista öljyssä niin että saavat kullanruskean pinnan.
  4. Nosta tofu- ja kasvispalat reikäkauhalla tai vastaavalla talouspaperilla vuoratulle lautaselle. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile dipin ja raikkaan silmusalaatin kera.

tofu_tempura_2

Blogihaaste Jalotofu & Silmusalaatti

Reeta on yrittäjä, digityöläinen, wannabe-toimittaja ja ekofoodie. Reeta kokkaa yksinkertaista arkiruokaa kasviksista ja kestävästi kalastetusta kalasta, bongaa kirjauutuuksia, seuraa ruokailmiöitä verkossa sekä pohtii syömistä eläineettisistä näkökulmista. Haaveena on kirjoittaa jonain päivänä oma ekoruokakirja.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille