Tofubolognese

Lisätty 05.10.2015
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 3-4
  • Esivalmisteluaika 5m
  • Valmistusaika: 30m
  • Yhteensä: 35m

Olen tehnyt tofubolognesea jo vuosien ajan, mutta viimein löysin tavan tehdä siitä parempaa: tofu kannattaa paahtaa ensin uunissa ja lisätä sitten vasta tomaattikastikkeeseen. Lopputuloksena saa maukkaita ja rapeita tofumurusia. Kiitos tästä vinkistä kuuluu seuraamalleni vegaanibloggaajalle.

Ainekset:

Marinadi:

1 rkl soijakastiketta
2 rkl oliiviöljyä
1 tl savupaprikajauhetta
0,5 tl valkosipulijauhetta
mustapippuria rouhittuna

1 pkt (280 g) maustamatonta tofua

Tomaattikastike:

1,5 tlk (n. 600 g) Mutti-tomaattikastiketta
2 rkl punaviinietikkaa
1 tl sokeria
1 tl murskattuja fenkolinsiemeniä
suolaa ja mustapippuria maun mukaan

Ohjeet:

Tofu:

  1. Sekoita marinadin ainekset.
  2. Murustele tofu samaan kulhoon ja sekoita hyvin.
  3. Levitä muruset leivinpaperoidulle uunipellille ja paista uunissa noin 30 minuuttia 180 asteessa.

    Paahdetut tofumurut

    Paahdetut tofumurut

Kastike:

  1. Pilko valkosipuli ja kuullota sitä hetki oliiviöljyssä. Kaada päälle tomaattimurska ja lisää muut mausteet. Anna kastikkeen hautua siihen asti kunnes tofut ovat paahtuneet.
  2. Lisää tofumuruset kastikkeeseen ja anna hautua vielä pari minuuttia.
  3. Tarjoile spagetin ja tuoreen persiljan kera.

Reeta on yrittäjä, digityöläinen, wannabe-toimittaja ja ekofoodie. Reeta kokkaa yksinkertaista arkiruokaa kasviksista ja kestävästi kalastetusta kalasta, bongaa kirjauutuuksia, seuraa ruokailmiöitä verkossa sekä pohtii syömistä eläineettisistä näkökulmista. Haaveena on kirjoittaa jonain päivänä oma ekoruokakirja.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille