Tofu-vihreä-curry

Lisätty 26.11.2012
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 4
  • Esivalmisteluaika 0m
  • Valmistusaika: 0m
  • Yhteensä: 0m

4 henkilölle
2 Valkosipuli (kynsi)
3 Inkivääri, tuore juuri (tl)
20 Kevätsipuli (g)
1 Sitruunaruoho (kpl)
2 Chili, tuore (kpl)
6 Seesamöljy (tl)
1 Pinaatti (dl)
1 Soya Gourmet Tofu Marinoitu, Luomu (pkt/270 g)
3 Kookosmaito (dl)
2.5 Vesi, vesijohtovesi (dl)
1 Kasvisliemikuutio
0.5 Palmusokeri (rkl)
1 Paprika punainen (kpl)
1 Parsakaali brokkoli
3 Tamarinditahna (tl)
0.5 Lime (kpl)
2 Soijakastike (tl)
20 Korianteri, tuore (g)

Valmistusohjeet:
Hienonna tuore pinaatti, valkosipuli, kevätsipulit, chili ja 3 cm pala sitruunaruohoa. Kuori ja raasta pala inkivääriä. Kuutioi tofu ja pilko parsakaali ja paprika. Kuumenna pannu ja lisää sesamöljy. Kuullota valkosipulia, chiliä, inkivääriä ja kevätsipuleita hetki ja lisää tofu ja pinaatti. Freesaa hetki, kunnes tofun pinta ruskistuu hieman.

Lisää kookosmaito, vesi, kasvisliemikuutio, currytahna, tamarinditahna ja palmusokeri. Anna hautua 10 min. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa hiukan soijakastiketta ja limen mehua. Lisää paprika ja parsakaali. Anna kiehua hetki. Vihannekset saavat jäädä rapeiksi, joten älä kypsytä niitä liikaa.

Tarkista vielä maku ja lisää tarvittaessa makeutta sokerilla, hapokkuutta limellä tai suolaisuutta soijalla.

Tarjoile tuoreen korianterin ja riisin kera.

Erityspiirteet:, Avainsanat:, , ,

Hiilijalanjälki

  • 27 g

    CO2e / 100 g
  • 112 g

    CO2e / annos

Reeta on yrittäjä, digityöläinen, wannabe-toimittaja ja ekofoodie. Reeta kokkaa yksinkertaista arkiruokaa kasviksista ja kestävästi kalastetusta kalasta, bongaa kirjauutuuksia, seuraa ruokailmiöitä verkossa sekä pohtii syömistä eläineettisistä näkökulmista. Haaveena on kirjoittaa jonain päivänä oma ekoruokakirja.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille