Tofu-pinaattilasagne

Lisätty 10.12.2012
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 8
  • Esivalmisteluaika 0m
  • Valmistusaika: 0m
  • Yhteensä: 0m

8 henkilölle

2 pkt/270 g marinoitua tofua
0,5 Sitruunaa
1 Sipuli
2 Porkkanaa
1 Kesäkurpitsaa
5 Valkosipulinkynttä
4 dl pinaattia
400 g tomaattimurskaa
1 pkt täysjyvälasagnelevyjä
150 g juustoa
1 dl oliiviöljyä
0,5 dl Soijakastiketta
2 kuivattua basilikaa
1 tl Timjamia
0,5 tl Mustapippuria
1,5 tl Paprikajauhetta
0,5 tl Kurkumaa
5 dl Kevytmaitoa
50 g voita
0,3 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
1 tl Chilijauhetta
0,5 rkl Viherpippuria
0,5 inkiväärijauhetta

Valmistusohjeet:
1. Tee ensin valkokastike: sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Anna seoksen paistua hetki koko ajan sekoittaen. Lisää maito ja hämmennä kunnes kastike alkaa saostua. Lisää 50 g juustoraastetta, suolaa ja viherpippuria ja annan hautua hetki.

2. Pilko sipuli ja murenna tofu. Ruskista molemmat pannulla öljyssä. Lisää kurkuma, paprika, inkivääri ja soijakastiketta oman maun mukaan. Sekoita mukaan pinaatti ja tomaattipyree. Purista sekaan vielä vähän sitruunamehua.

3. Pilko valkosipuli ja suikaloi porkkana sekä kesäkurpitsa ohuiksi noin 5cm:n pituisiksi suikaleiksi.

4. Voitele korkea, noin 20 cm halkaisijaltaan oleva vuoka oliivi-öljyllä. Kaada vuokaan kerroksittain tomaattikastiketta, vihanneksia, mausteita, tofu-pinaattiseosta ja hieman oliiviöljyä, sekä lasagnelevyjä. Ripottele myös chiliä, mustapippuria ja kuivattuja yrttejä kerrosten väliin. Laita valkokastiketta joka toiseen väliin ja varmista että sitä jää myös kuorrutteeksi. Purista loput sitruunasta päälle, kuorruta valkokastikkeella ja juustoraasteella.

5. Paista uunissa keskitasolla 200 °C:ssa noin 45 minuuttia tai kunnes lasagnelevyt ovat pehmeitä.

6. Koristele basilikalla ja tarjoile!

Erityspiirteet:, , Avainsanat:, , ,

Hiilijalanjälki

  • 211 g

    CO2e / 100 g
  • 665 g

    CO2e / annos

Soya Oy on kotimainen luomutofun valmistaja. Olemme jo vuodesta 1989 lähtien valmistaneet herkullisia Tofu-tuotteita Tammisaaren maaseudulla reilun kaupan luomusoijapavuista ja raikkaasta vedestä tuhansia vuosia vanhan reseptin mukaan. Perinteinen, luonnonmukainen valmistusprosessi, yhdistettynä kotimaiseen huipputeknologiaan ja osaamiseen, säilyttää soijapavun arvokkaat ravintoaineet samalla kun se tekee siitä helposti sulavan ja suomalaiseen makuun sopivan.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille