Tofu-pähkinämureke

Lisätty 20.12.2013
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Esivalmisteluaika 0m
  • Valmistusaika: 0m
  • Yhteensä: 0m

Tofu-pähkinämureke

2 pkt tofua

1 dl hasselpähkinärouhetta

1 dl mantelirouhetta

½ ruukkua persiljaa

½ dl vehnäjauhoja

½ tl leivinjauhetta

2 rkl soijakastiketta

1 tl jauhettua korianteria

1 tl juustokuminaa

Pilko tofu pieniksi paloiksi ja silppua persilja. Jauha kaikki ainekset tasaiseksi massaksi sauvasekoittimella.

Painele ainekset uunivuokaan ja paista uunissa 170 asteessa noin yksi tunti. Voit halutessasi kuorruttaa murekkeen: levitä pintaan sinappia ja korppujauhoja ja paista 250 asteessa 10 minuuttia. Murekkeen voi valmistaa myös marinoidusta tofusta.

Resepti on Inna Somersalon Vegaaninen joulupöytä -kurssilta.

Anna on ruoanlaiton parissa rentoutuva intohimoinen maailmanparantaja, kasvissyöjä ja eettisen kuluttamisen asiantuntija. Maaseudulla kasvaneena suomalainen sekä globaali maaseutu ja ruoantuotannon sosiaalinen kestävyys ovat erityisen lähellä Annan sydäntä. Hän rakastaa noukkia oman ruokansa metsästä ja haaveilee tulevaisuudessa maalaistalosta, jossa kasvattaa oman ruokansa. Anna kirjoittaa Mindolle Eettisen kaupan puolesta ry:n (Eetti) edustajana.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille