Tofu-inkiväärinuudelit

Lisätty 09.06.2014
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 2
  • Esivalmisteluaika 25m
  • Valmistusaika: 25m
  • Yhteensä: 50m

4 kahvikupillista kasvislientä

n. 50 g tuoretta inkivääriä, kuorittuna ja ohueksi viipaloituina

n. 200 g maustamatonta tofua pilkottuna pieniksi viipaleiksi

noin 2 kahvikupillista parsakaalia tai vihreitä herneitä (varmaan myös lehtikaali tai komatsuna sopisi hyvin tähän)

n. 150 g lempparinuudeleitasi

1-2 ruokalusikallista soijakastiketta

vajaa puoli kuppia tuoretta basilikaa silputtuna

yksi oksallinen tuoretta minttua silputtuna (ei enempää, ellet ole erityisen ihastunut mintun aromiin)

1 limen mehu

(seesamiöljyä)

Huom! Tässä reseptissä pelaillaan inkiväärillä aika paljon. Mielenrauhan vuoksi inkiväärit voi laittaa pieneen, puhtaaseen kangasriepuun. Tai vaihtoehtoisesti teet alla olevien ohjeiden mukaisesti.

 

  1. Laita kattilaan kasvisliemi (käytännössä keitä 4 kahvikupillista vettä ja lisää siihen 1 kasvisliemikuutio, ellet tee itse lientä alusta lähtien) ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää inkiväärit ja tofu.
  2. Kun seos kiehuu, alenna lämpötilaa ja keittele hiljalleen noin 10 minuuttia.
  3. 10 minuutin jälkeen poista seoksesta tofut ja laita ne odottamaan lautaselle.
  4. Lisää seokseen parsakaali tai vihreät herneet. Keitä vain noin minuutin ajan ja poista sitten liemestä, lisää lautaselle tofun viereen.
  5. Lisää nuudelit seokseen ja keitä, kunnes ne ovat kypsiä. Sekoita säännöllisesti.
  6. Poista nuudelit seoksesta.
  7. Kaada pois suurin osa liemestä ja kaikki inkiväärinpalaset.
  8. Laita jäljelle jääneeseen liemeen takaisin tofu, parsakaali ja nuudelit. Lisää soijakastike, basilika, minttu ja limen mehu. Voit lopuksi laittaa vielä seesamiöljyä, jos olet fani.

 

Erityspiirteet:, , Avainsanat:, ,

Kokkailu ja yhdessä syöminen on parasta, mitä Laura tietää. Laura on opiskellut agroekologiaa ja häntä kiinnostaa erityisesti ruokajärjestelmän kestävyyteen liittyvät kysymykset. Vuoden 2015 loppuun Laura bloggailee Etiopiasta käsin. Hänen oma bloginsa löytyy osoitteesta www.selamselam.fi

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille