Syksyn kausiwok

Lisätty 06.10.2015
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 3-4
  • Esivalmisteluaika 10m
  • Valmistusaika: 10m
  • Yhteensä: 20m

Tämän reseptin ainekset ovat peräisin ihanasta Foodycle-tapahtumasta, jossa pohdittiin tulevaisuuden ratkaisuja kestävään ruokajärjestelmään. Voit halutessasi heittää wokkiin sekaan mitä vain kaaleja. Pointtina tässä reseptissä on se, että näissä kauden vihanneksissa maut ovat parhaimmillaan mahdollisimman vähällä valmistuksella!

Ainekset:

Noin 100 g kypsentämättömiä leveitä riisinuudeleita

nippu lehtikaalia
0,5 pientä punakaalia
pari kourallista pitkiä vihreitä papuja
1 dl paahdettuja maapähkinöitä
0,5–1 tl korianterijauhetta
1 chilipalko
2 valkosipulinkynttä
suolaa ja mustapippuria
kourallinen tuoretta minttua
paistamiseen seesamöljyä

Valmistus:

  1. Keitä nuudelit ohjeen mukaan. Siivilöi ja laita nuudelit likoamaan kylmään veteen, jotta niiden kypsyminen pysähtyy.
  2. Poista lehtikaalin rangat, huuhtele ja pilko lehdet. Suikaloi punakaali ja hienonna valkosipuli ja chili.
  3. Keitä vihreitä papuja kiehuvassa vedessä pieni hetki niin että ne pehmenevät hiukan ja väri pysyy edelleen kirkkaan vihreänä. Varo ylikeittämästä, jotta vältyt kouluruokaefektiltä!
  4. Kuumenna wok-pannu ja lisää seesamöljy. Kuullota hetki pilkottua valkosipulia, korianteria ja chiliä. Valkosipuli ei saa ruskistua.
  5. Lisää pavut ja kaalit ja kuullota niitä niin että ne pehmenevät hiukan. Lisää nuudelit, sekoita ja paista vielä hetki. Lisää rouhittu mustapippuri ja suola.
  6. Lisää pinnalle ennen tarjoilua maapähkinät ja hienonnettu tuore minttu.

Reeta on yrittäjä, digityöläinen, wannabe-toimittaja ja ekofoodie. Reeta kokkaa yksinkertaista arkiruokaa kasviksista ja kestävästi kalastetusta kalasta, bongaa kirjauutuuksia, seuraa ruokailmiöitä verkossa sekä pohtii syömistä eläineettisistä näkökulmista. Haaveena on kirjoittaa jonain päivänä oma ekoruokakirja.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille