Sushiriisi

Lisätty 26.11.2012
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 4
  • Esivalmisteluaika 0m
  • Valmistusaika: 0m
  • Yhteensä: 0m

4 henkilölle
300 Puuroriisi, sushiriisi, risottoriisi (g)
3.5 Vesi, vesijohtovesi (dl)
6 Riisiviinietikka (rkl)
1 Sokeri (rkl)
0.5 Suola (tl)

Valmistusohjeet:
Laita riisi lävikköön ja huuhtele kylmällä vedellä, kunnes vesi on kirkasta. Valuta riisi ja laita se kattilaan veden kanssa.

Kuumenna kannen alla kiehumispisteeseen ja hauduta sen jälkeen hyvin miedolla lämmöllä 15 minuuttia.

Kumoa riisi laakeaan astiaan. Sekoita etikka, sokeri ja suola eri kupissa.

Kääntele riisiä varovasti ja kaada etikkaseosta joukkoon. Jatka riisin pöyhimistä ja jäähdytä sitä samalla heiluttamalla viuhkaa tai esim. sanomalehteä, kunnes riisi on huoneenlämpöistä ja kiiltävää. Peitä kostealla liinalla ja käytä saman päivän aikana. Älä laita jääkaappiin.

Erityspiirteet:, , , , , , Avainsanat:,

Hiilijalanjälki

  • 290 g

    CO2e / 100 g
  • 482

    CO2e / annos

Reeta on yrittäjä, digityöläinen, wannabe-toimittaja ja ekofoodie. Reeta kokkaa yksinkertaista arkiruokaa kasviksista ja kestävästi kalastetusta kalasta, bongaa kirjauutuuksia, seuraa ruokailmiöitä verkossa sekä pohtii syömistä eläineettisistä näkökulmista. Haaveena on kirjoittaa jonain päivänä oma ekoruokakirja.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille