Suppilovahverokeitto

Lisätty 10.09.2014
Pääraaka-aine
Vaikeusaste
  • Esivalmisteluaika 20m
  • Valmistusaika: 30m
  • Yhteensä: 50m

Hyvä keitto syksyn sienistä! Keittoon voi käyttää mitä tahansa metsiemme sieniä. Ihanaa esimerkiksi porkkana-inkivääri focaccian kera tarjoiltuna.

Maukas suppilovahverokeitto

1 litra tuoreita suppilovahveroita tai

7 dl pakastettuja tai

muutama kourallinen kuivattuja sieniä

2 sipulia

loraus hunajaa

4 valkosipulin kynttä

nokare margariinia

1 purkki tomaattipyrettä

1,5 l vettä

3 kasvisliemikuutiota

2 tl kirveliä

1 tl timjamia

1 tl välimeren yrttiseosta

valkopippuria

loraus valkoviiniä/kuohuviiniä, jota on jäänyt jääkaappiin

200 g tuorejuustoa esim. Koskenlaskijaa

Pinnalle:

paistettuja ja pilkottuja metsäsieniä

persiljaa

Hauduta tuoreista suppilovahveroista ylimääräinen vesi pois kattilassa. Säästä osa pinnalle ripoteltavaksi. Silppua sipuli ja lisää sienten joukkoon kattilaan margariinin ja hunajalorauksen kanssa. Kaavi joukkoon tomaattipyre ja sekoita.

Kaada sekaan vesi ja kasvisliemikuutiot sekä pippuri. Keitä hiljalleen vartin verran. Soseuta keitto. Lisää loraus viiniä, mausteet sekä tuorejuusto. Kuumenna höyryäväksi ja tarkista, että juusto on sulanut.

Asettele säästämäsi metsäsienet keiton pinnalle ja saksi päälle persiljaa. Nauti tuoreen leivän kanssa.

Kirsi kokkaa ja leipoo mutkatonta kasvisruokaa kotonaan ja ystävilleen. Erityisesti häntä kiinnostaa kausiruoka ja sen näkyvyys toreilla, marketeissa ja ruokapöydässä. Itsepoimittujen marjojen käyttö leivonnassa, kahvihetki ja niiden nauttiminen hyvässä seurassa tekevät päivästä kuin päivästä hippusen paremman. Lisäksi hän toivoo yhä useamman olevan ennakkoluulottomampia ja kokeilevan erilaisia kasviproteiineja lautasillaan. Enjoy!

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille