Superkvinoapihvi

Lisätty 14.05.2013
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 8 pihviä
  • Esivalmisteluaika 30m
  • Valmistusaika: 10m
  • Yhteensä: 40m

3,5 dl kasvislientä
2,3 dl kvinoaa
1 tölkki (420 g) valkoisia papuja huuhdeltuna
4,5 dl tuoreita tai pakasteherneitä
1,25 dl cashewpähkinöitä jauhettuna hienoksi
1 tl vihreää currytahnaa
1 tl inkiväärijauhetta
2 rkl tahinia
2 rkl seesamiöljyä
1,25 dl maissitärkkelystä
suolaa ja pippuria
öljyä paistamiseen

Kiehauta kasvisliemi. Kuumenna raakaa kvinoaa sillä aikaa kuivassa paistinpannussa, kunnes se alkaa poksahdella (tämä tapahtuu nopeasti).

Kaada kvinoa liemen joukkoon ja vähennä lämpöä. Peitä kannella ja keitä 12 min tai kunnes neste on imeytynyt. Poista kattila liedeltä, sekoita haarukalla ja anna jäähtyä.

Sekoita kulhossa pavut, herneet, cashewjauhe, currytahna, inkivääri, tahini ja öljy. Muusaa papuja ja herneitä vähän, mutta älä soseuta.

Lisää jäähtynyt kvinoa ja maissitärkkelys sekä suola ja pippuri maun mukaan. Sekoita käsin. Anna taikinan tekeytyä jääkaapissa 20 min. Muovaa sen jälkeen 8 pihviä ja paista niitä molemmin puolin kunnes ne ovat kullanruskeita. Noin 3 minuuttia per puoli.

Erityspiirteet: Avainsanat:, ,

Reeta on yrittäjä, digityöläinen, wannabe-toimittaja ja ekofoodie. Reeta kokkaa yksinkertaista arkiruokaa kasviksista ja kestävästi kalastetusta kalasta, bongaa kirjauutuuksia, seuraa ruokailmiöitä verkossa sekä pohtii syömistä eläineettisistä näkökulmista. Haaveena on kirjoittaa jonain päivänä oma ekoruokakirja.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille