Suolaiset tuulihatut savumuikkutäytteellä

Lisätty 16.05.2015
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 30
  • Esivalmisteluaika 0m
  • Valmistusaika: 0m
  • Yhteensä: 0m

Savumuikkuja, ah! Kunnianosoitus savolaisille juurilleni. Tämä on helppo ja simppeli ruokaohje – kuten kaikki tekemäni!

Gluteenittoman reseptin löysin Kotikokin sivustolta. Sunnuntai-jauhoseoksessa on vehnätärkkelystä, joka ei välttämättä sovi FODMAP-ruokavalioon, joten en sitä itse käyttäisi.

Tämä resepti on julkaistu myös FODMAP-blogissani.

Noin 30 kpl

Raaka-aineet

2,5 dl vettä

100 g voita (tarvittaessa laktoositon) tai margariinia (jos vegaaninen, resepti maidoton)

2,5 dl vaaleita jauhoja (riisijauhot tai Virtasalmen Viljatuotteen vaalea)

4 kpl kananmunia (mielellään luomu)

Tee näin

  • Kiehauta vesi ja voi tai margariini.
  • Lisää jauhot voimakkasti sekoittaen. Jatka sekoittamista, kunnes taikina irtoaa reunoilta.
  • Anna jäähtyä ja lisää sen jälkeen kanamunan yksitellen voimakkasti jälleen sekoittaen.
  • Nostele taikinasta leivinpaperin päälle hieman pingispalloa pienempiä kekoja.
  • Paista 175 asteessa 30-40 minuuttia. Huom! liian lyhyt paistoaika saa tuulihatut lässähtämään. Paistamisen alkuvaiheessa ei saa avata uunin luukkua.
  • Anna jäähtyä ja valmista täyte.

Täyte

1 isohko palsternakka

1 purkki savumuikkuja (kasvissyöjän version grillatusta munakoisosta)

ruohosipulia oman maun mukaan

Tee näin

  • Pilko palsternakka lohkoiksi ja höyrytä palat kypsiksi. Höyryttäminen säilyttää maun paremmin kuin keittäminen. Jäähdytä.
  • Yhdistä jäähtynyt palsternakka, savumuikut ja ruohosipuli. Aja täyte tasaiseksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimella.
  • Halkaise tuulihatut, mutta älä leikkaa hattua kokonaan irti. Täytä muikkutäytteellä.

Leena on laillistettu ravitsemusterapeutti, joka tasapainoilee ravitsevan, ekologisen ja eettisen ruoan sekä erilaisten ruokavalioiden maailmoissa. Leena haaveilee perustavansa joskus lähiruokaa ja lähioluita tarjoavan panimoravintolan. Minne maailmassa, se on vielä auki. Leenan FODMAP-blogi löytyy hänen kotisivuiltaan leenaputkonen.fi/fodmap/fodmap-blogi/

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille