Suklaafondant

Lisätty 26.11.2012
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 6
  • Esivalmisteluaika 0m
  • Valmistusaika: 0m
  • Yhteensä: 0m

6 henkilölle

50 Leivontamargariini 80% (g)
175 Suklaa tumma (grammaa)
2 Soijajuoma, soijamaito (dl)
2 Suodatinkahvi (rkl)
1 Tomusokeri (dl)
3.5 Vehnäjauho (dl)
1 Vaniljasokeri (tl)
0.5 Suola (tl)
0.5 Kaurakerma (dl)

Valmistusohjeet:
Tee ensin täyte:
1) Kuumenna kattilassa kaurakerma.
2) Paloittele 75 g suklaata kerman joukkoon, ota kattila pois levyltä ja sekoita kunnes suklaa on sulanut.
3) Jäähdytä. Täytteen olisi hyvä olla vähän kiinteytynyt leivoksia täytettäessä.

Tee seuraavaksi taikina:
1) Sulata margariini kattilassa.
2) Paloittele sekaan 100 grammaa suklaata ja sekoita kunnes suklaa on sulanut.
3) Lisää maito ja kahvi ja sekoita.
4) Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää taikinaan, sekoita tasaiseksi.

Laita leivosvuoat valmiiksi:
Silikonisille vuoille ei tarvitse tehdä mitään. Jos käytät metallista muffinipeltiä, laita koloihin joko paperivuoat tai silikoniset vuoat tai voitele kolot. Nosta taikinaa kuhunkin koloon ensin ruokalusikallisen verran, sitten reilu teelusikallinen täytettä ja jaa sitten loput taikinat täytteen päälle.

Paista 200 asteessa vesihauteessa: Laita muffinipelti syvälle uunipellille ja kaada uunipellille vettä. Paista leivoksia noin 20 minuuttia.

Tarjoa leivos lämpimänä suoraan uunista tai lämmitettynä, jolloin leivoksen sisus on sulaa suklaata. Tarjoa lisänä vadelmia ja kaurakermavaahtoa.

Resepti: Animalia, www.animalia.fi

Erityspiirteet:, , , , Avainsanat:, , , ,

Hiilijalanjälki

  • 112 g

    CO2e / 100 g
  • 143 g

    CO2e / annos

Palvelun nimi Mindo tulee sanoista mind ja do, eli välitä ja toimi. Haluamme edistää vastuullista syömistä – ruokaa joka on hyväksi itselle ja ympäristölle.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille