Suklaa-kesäkurpitsabrowniet

Lisätty 04.11.2013
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Esivalmisteluaika 10m
  • Valmistusaika: 60m
  • Yhteensä: 1:20 h

Sadonkorjuuaika on ihanaa, kun ystäviltä ja sukulaisilta saa matkaansa kaiken mallisia, muotoisia ja makuisia satokauden antimia. Lisäksi kaupan vihannestiski on kuin aarreaitta tuoreine kotimaisine herkkuineen. Positiivinen ongelma on, miten hyödyntää kaikki ne ihanuudet, jotka eivät kauaa säily tuoreina? Vihanneslaatikko pullottaa, kasvikset nahistuvat, kesäkurpitsoja on sotilaallisessa rivistössä ja tomaatit alkavat pehmetä.

Ensimmäistä valtakunnallista Hävikkiviikkoa vietetään 4.-10.11. Pelkästään Suomessa lentää syömäkelpoista ruokaa roskiin 24 kiloa henkilöä kohden vuodessa. Tähän olen yrittänyt kiinnittää omassa taloudessani entistä enemmän huomiota. Ruoan hukkaan heittäminen tuntuu vaan niin turhalta ja tämä on ollut ainakin yksi teesi, jonka olen perinyt lapsuudenkodistani. Paljon mieluummin jalostan vielä käyttökelpoisia aineksia uusiksi herkullisiksi ”jämäruoiksi”. Nahistumassa olevat paprikat voi paahtaa ja muussata levitteeksi tai sämpylöihin. Perunamuussista saa oivan ja terveellisen lisän suolaisen piirakan pohjaksi tai sämpylätaikinaan. Lisää vinkkejä ja tilastoja löytyy Kuluttajaliiton sivuilta.

Tänään tein kurpitsan jämistä ihanan meheviä suklaabrownieita.

 

Suklaa-kesäkurpitsabrowniet

3 luomumunaa

2 dl sokeria tai ruokosokeria

2,5 dl vehnäjauhoja

2 tl kanelia

2 tl vaniljasokeria

1 rkl leivinjauhetta

1/2 dl Reilun kaupan kaakaojauhetta

100-150 g Reilun kaupan tummaa suklaata

5 dl raastettua kurpitsaa tai kesäkurpitsaa

1 1/2 dl oliiviöljyä

Kuorrutus:

200 g maustamatonta tuorejuustoa

2 tl vaniljasokeria

n. 1 dl tomusokeria

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata suklaa vesihauteessa. Yhdistä kaikki aineet keskenään. Kaada taikina neliskanttiseen vuokaan, johon on leikattu leivinpaperi. Paista 175° C noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä.

Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään, jotta kuorrute on on notkeaa ja helposti levittyvää. Levitä kuorrute kakun päälle. Nauti hyvässä seurassa ja arvuuttele herkuttelijoille, mitä mehevien brownieiden sisällä piileekään.

Erityspiirteet: Avainsanat:,

Kirsi kokkaa ja leipoo mutkatonta kasvisruokaa kotonaan ja ystävilleen. Erityisesti häntä kiinnostaa kausiruoka ja sen näkyvyys toreilla, marketeissa ja ruokapöydässä. Itsepoimittujen marjojen käyttö leivonnassa, kahvihetki ja niiden nauttiminen hyvässä seurassa tekevät päivästä kuin päivästä hippusen paremman. Lisäksi hän toivoo yhä useamman olevan ennakkoluulottomampia ja kokeilevan erilaisia kasviproteiineja lautasillaan. Enjoy!

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille