Sitruunakeksit

Lisätty 26.11.2012
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 10
  • Esivalmisteluaika 0m
  • Valmistusaika: 0m
  • Yhteensä: 0m

10 henkilölle
150 Voi (g)
6 Kookosöljy (rkl)
2 Sokeri (dl)
3.33 Vesi, vesijohtovesi (rkl)
0.3 Vaniljajauhe (rkl)
10 Sitruuna (g)
1 Kookoshiutale (dl)
2 Ruisjauho (dl)
150 Spelttijauhot g
1 Leivinjauhe (tl)

Valmistusohjeet:
Sulata ghee (voi) ja kookosöljy (vesihaude tai mikro). Sekoita sulatetut rasvat, koivusokeri- eli xylitoljauhe (sokeri), vesi, vaniljajauhe, yhden sitruunankuori, kookosjauho (hiutale), jauhot ja leivinjauho tasaiseksi.
Muotoile käsin tai lusikoilla taikinasta nokareita uunipellille ja litistä niitä sormilla hieman matalammiksi.
Paista 190 °C:ssa 10 minuuttia (tai 200 °C:ssa 5 min ja 10 min jälkilämmöllä) eli kunnes keksien reunat ovat ruskettuneet. Keksit ovat uunista tullessaan murenevia, mutta kovettuvat jäähtyessään.

Avainsanat:,

Hiilijalanjälki

  • 115 g

    CO2e / 100 g
  • 88 g

    CO2e / annos

Palvelun nimi Mindo tulee sanoista mind ja do, eli välitä ja toimi. Haluamme edistää vastuullista syömistä – ruokaa joka on hyväksi itselle ja ympäristölle.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille