Lisätty 29.04.2013
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Esivalmisteluaika 0m
  • Valmistusaika: 0m
  • Yhteensä: 0m
8 litraa vettä
2–3 sitruunaa
500 g fariinisokeria
500 g sokeria (voit käyttää myös pelkkää fariinisokeria)
0,5 dl siirappia
1/4 tl tuorehiivaa
rusinoita
Pese sitruunat. Kuori sitruunoiden keltainen osa ja purista mehut. Pane kuoret ja sokerit 10 litran astiaan.

Kiehauta puolet vedestä ja kaada sokerien päälle. Lisää loput vedestä sekä sitruunoiden mehut. Lisää haaleaan seokseen hiiva.

Pullota sima seuraavana päivänä. Lisää jokaiseen pulloon teelusikallinen sokeria ja muutama rusina. Sima valmistuu noin viikossa viileässä paikassa, huoneenlämmössä se valmistuu noin kolmessa päivässä.

Säilytä sima jääkaapissa ja käytä noin viikon kuluessa.

Erityspiirteet: Avainsanat:,

Reeta on yrittäjä, digityöläinen, wannabe-toimittaja ja ekofoodie. Reeta kokkaa yksinkertaista arkiruokaa kasviksista ja kestävästi kalastetusta kalasta, bongaa kirjauutuuksia, seuraa ruokailmiöitä verkossa sekä pohtii syömistä eläineettisistä näkökulmista. Haaveena on kirjoittaa jonain päivänä oma ekoruokakirja.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille