Sienisalaatti ”kuten mummi sen teki”

Lisätty 26.11.2012
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 10
  • Esivalmisteluaika 0m
  • Valmistusaika: 0m
  • Yhteensä: 0m

10 henkilölle

600 Herkkusieni (g)
200 Purjosipuli (g)
2 Ruohosipuli (dl)
2 Basilika, tuore (dl)
1 Oliivi (dl)
2 Creme fraiche, ranskankerma (dl)
1 Sitruunamehu (rkl)
1 Mineraalisuola (tl)
0,5 Mustapippuri, rouhittu (tl)

Valmistusohjeet:
Kyllä sienisalaattia pitää olla, mikä joulu tämä muuten on? Haluan samanlaista kuin mummi teki. Mistä minä tiedän, miten se sen teki!

1) Harjaa herkkusienet puhtaiksi ja silppua ne hienoksi silpuksi. Määrä tuntuu suurelta, mutta sienet menevät huomattavasti kasaan.
2) Kippaa sienet kuivalle pannulle ja paista, kunnes kaikki neste on haihtunut ja sienet ovat täysin kuivia ja vähän ruskistuneita.
3) Halkaise, huuhtele ja silppua purjo (n. 10 sentin palanen)
4) Silppua yrtit.
5) Sekoita kaikki aineet keskenään.

Tuoreista, paistetuista sienistä tehty salaatti on herkullisimmillaan samana päivänä. Voit silputa ja paistaa sienet edellisenä päivänä, mutta sekoita ainekset vasta hiukan ennen tarjoilua.

Resepti: Saara Törmä / Vihreä Lanka www.vihrealanka.fi

Erityspiirteet:, , Avainsanat:, , ,

Hiilijalanjälki

  • 37 g

    CO2e / 100 g
  • 43 g

    CO2e / annos

Palvelun nimi Mindo tulee sanoista mind ja do, eli välitä ja toimi. Haluamme edistää vastuullista syömistä – ruokaa joka on hyväksi itselle ja ympäristölle.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille