Seitanpaisti

Lisätty 26.11.2012
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 6
  • Esivalmisteluaika 0m
  • Valmistusaika: 0m
  • Yhteensä: 0m

6 henkilölle
4 Gluteenijauho, vehnägluteeni (dl)
55 Gramjauho kikherneistä (g)
1 Soijajauho rasvainen (dl)
1 Kasvisliemijauhe (rkl)
0.5 Suola (tl)
1 Garam masala (tl)
2 Savupaprikajauhe (tl)
0.5 Inkivääri, jauhettu (tl)
1 Valkosipulijauhe (tl)
0.5 Soijakastike (dl)
0.5 Rypsiöljy (dl)
2.5 Vettä (dl)
2 Rypsiöljy (rkl)
1 Soijakastike (rkl)
0.25 Tomaattisose, tomaattipyree, paseerattu tomaatti (dl)
1 Omenaviinietikka (rkl)
0.5 Vettä (dl)

Valmistusohjeet:
Seitan on vehnägluteenista valmistettua ”kinkkua”, joka korvaa kinkut ja kalkkunat kasvissyöjän joulupöydässä. Marinoi seitan huolella. Vehnägluteenijauhoja myyvät muun muassa ekokaupat.

Paisti:

4 dl vehnägluteenijauhoja
1 dl gramjauhoja eli kikhernejauhoja
1 dl soijajauhoja (tai yhteensä 2 dl kikhernejauhoja)
1 rkl kasvisliemijauhetta
0,5 tl suolaa
1 tl garam masala -jauhetta
2 tl mietoa savupaprikajauhetta
0,5 tl inkiväärijauhetta
1 tl valkosipulijauhetta
0,5 dl soijakastiketta
0,5 dl öljyä
2,5 dl vettä

Marinadi:

2 rkl öljyä
1 rkl soijakastiketta
1 rkl tomaattipyrettä
1 rkl (omena)viinietikkaa
0,5 dl vettä

1. Sekoita kuivat aineet keskenään hyvin. Sekoita soijakastike ja öljy veteen ja lisää jauhoihin.

2. Sekoita tasaiseksi ja vaivaa muutama minuutti. Muotoile paistiksi.

3. Sekoita marinadin ainekset. Pyöritä seitankinkku marinadissa ja jätä maustumaan vähintään muutamaksi tunniksi, mieluiten yön yli kylmässä. Kääntele kinkkua muutaman kerran maustumisen aikana.

4. Kääri paisti folioon ja paista 175 asteessa noin 1 h 15 min uunin keskitasolla. Anna paistin jäähtyä hetki ennen tarjoilua, parhaimmillaan se on kylmänä seuraavana päivänä.

Ohje kirjasta Inna Somersalo: Yllin kyllin -herkkuja isolle ja pienelle joukolle, Multikustannus 2008. Kuva: Tero Heino

Lue myös bloggaus testikinkun valmistusksesta.

Erityspiirteet:, , , , Avainsanat:, ,

Hiilijalanjälki

  • 46 g

    CO2e / 100 g
  • 64 g

    CO2e / annos

Palvelun nimi Mindo tulee sanoista mind ja do, eli välitä ja toimi. Haluamme edistää vastuullista syömistä – ruokaa joka on hyväksi itselle ja ympäristölle.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille