Seesam-inkiväärisalaatti ja maapähkinävoikastike

Lisätty 14.11.2014
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Esivalmisteluaika 0m
  • Valmistusaika: 30m
  • Yhteensä: 30m

Tämä salaatti vie lämpimälle makumatkalle syysiltoina. Salaatti on kätevä, sillä sitä voi loputtomiin varioida lisäämällä avokadoa, pähkinöitä, parsakaalia, pitkiä papuja tai kukkakaalia. Mikä milloinkin on tarjouksessa kaupassa tai mikä on jääkaapin perällä huomaamattomasti kituuttaen nahistunut muilta kasviksilta piilossa. Maut on tässä salaatissa kohdallaan; kirpeää sitrusta ja inkivääriä, tulista chiliä, pehmeää seesamiöljyä, maapähkinävoita sekä makeaa hunajaa. Tarjoa lisänä rapeaksi paistettua tofua ja tuoretta sämpylää.

Seesam-inkiväärisalaatti ja maapähkinävoikastike

1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
punakaalia
pari porkkanaa
pieni pala raastettua tuoretta inkivääriä
retiisejä
pitkiä papuja/parsakaalia tai sen varsia/kukkakaalia
pari rkl seesaminsiemeniä
loraus seesamiöljyä
suolaa

Maapähkinävoikastike

1 dl maapähkinävoita
loraus vettä
puolen limetin mehu tai pieni puristus sitruunanmehua
pieni pala raastettua inkivääriä
puolikas chilipalko
pari rkl soijakastiketta
loraus hunajaa

Pilko chili ja raasta inkivääri. Jätä osa inkivääristä syrjään paistettuja kasviksia varten. Sekoita kastikkeen aineet yhteen, kunnes se on tahnamaista. Laita sivuun.

Pilko kasvikset. Kuullota sipulisilppu seesamiöljyssä ja lisää joukkoon loput paloitellut kasvikset. Sekoittele hetken. Lisää raastettu inkivääri ja mausta suolalla.

Tee lämpimästä salaatista lautasille peti ja heitä päälle maapähkinävoikastiketta. Nautiskele.

Kirsi kokkaa ja leipoo mutkatonta kasvisruokaa kotonaan ja ystävilleen. Erityisesti häntä kiinnostaa kausiruoka ja sen näkyvyys toreilla, marketeissa ja ruokapöydässä. Itsepoimittujen marjojen käyttö leivonnassa, kahvihetki ja niiden nauttiminen hyvässä seurassa tekevät päivästä kuin päivästä hippusen paremman. Lisäksi hän toivoo yhä useamman olevan ennakkoluulottomampia ja kokeilevan erilaisia kasviproteiineja lautasillaan. Enjoy!

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

  1. lisännyt: Outi on 13.2.2015

    aivan ihana resepti, kokeile !

      Vastaa

Lähetä kommentti sivuille