Savutofu-porkkanapiirakka

Lisätty 27.04.2014
Pääraaka-aine
Vaikeusaste
  • Esivalmisteluaika 15m
  • Valmistusaika: 45m
  • Yhteensä: 60m

Savutofua ja porkkanaa piirakkaan ja koko komeus punaruutuiselle piknikliinalle tai kevään juhliin tarjolle! Savun maku sopii hyvin porkkanoiden kanssa ja spelttijauhoista tulee mielestäni paras piirakan pohja.

 

Pohja:

150 g margariinia

3 dl speltti-/muita jauhoja.

loraus vettä

suolaa

 

Täyte:

2 punasipulia

pari valkosipulin kynttä

3 porkkanaa raastettuna

pari pientä perunaa raastettuna

1 mieto chilipalko

liraus hunajaa

ripaus cayannepippuria

ripaus savupaprikaa

ripaus rosmariinia

puolikas paketillinen savutofua

pippuria myllystä

(suolaa)

3 dl maitoa/kermaa/soija-/kauramaitoa

2 kananmunaa

päälle juustoraastetta

 

Nypi pehmeä margariini, suola ja jauhot tasaiseksi massaksi. Lisää loraus nestettä. Nosta kylmään viilentymään noin puoleksi tunniksi. Tee tällä välin täyte.

Täytettä varten raasta perunat ja porkkanat. Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuullota pannulla. Lisää silputtu chili, hunaja ja muut mausteet. Kuullottele hetken. Lisää raasteet joukkoon ja anna pehmetä pannulla muutama minuutti. Kaada joukkoon murusteltu savutofu.  Ota liedeltä. Kaada täytteen sekaan maito ja kananmunat ja sekoita tasaiseksi. Mausta muutamalla pippurimyllykierroksella. Maista, kaipaako suolaa.

Painele viilennyt taikina piirakkavuokaan ja reunoille. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 10 min.

Kaada esipaistetun pohjan päälle valmis täyte ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 200-asteisessa uunissa vielä 30 minuuttia.

 

 

Erityspiirteet: Avainsanat:, , ,

Kirsi kokkaa ja leipoo mutkatonta kasvisruokaa kotonaan ja ystävilleen. Erityisesti häntä kiinnostaa kausiruoka ja sen näkyvyys toreilla, marketeissa ja ruokapöydässä. Itsepoimittujen marjojen käyttö leivonnassa, kahvihetki ja niiden nauttiminen hyvässä seurassa tekevät päivästä kuin päivästä hippusen paremman. Lisäksi hän toivoo yhä useamman olevan ennakkoluulottomampia ja kokeilevan erilaisia kasviproteiineja lautasillaan. Enjoy!

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille