Sarin parsafrittata

Lisätty 10.12.2012
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 8
  • Esivalmisteluaika 0m
  • Valmistusaika: 0m
  • Yhteensä: 0m

8 henkilölle
10 Kananmuna
0,5 Luomukevytmaito 1,5 % (dl)
0,5 Suola (tl)
200 Fetajuusto rasvaa 10-13 g, lehmänmaito, suolaliemessä (g)
400 Parsa (g)
200 Herkkusieni (grammaa)
2 Ruokaöljy (rkl)
1 Punasipuli (kpl)
2 Valkosipuli (kynsi)
0,25 Mustapippuri (tl)
30 Rucola (g)

Valmistusohjeet:
Voitele reilun kokoinen uunivuoka öljyllä ja laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Keitä nippu parsaa kevyesti (noin 5 min.) niin, että parsa jää hieman rapsakaksi. Paloittele parsa noin sentin pituisiksi pätkiksi. Kuulota pilkottu valkosipuli ja punasipuli kevyesti pannulla öljyssä. Heitä viipaloidut herkkusienet mukaan ja kuulota vielä hetken.
Sekoita munat ja maito niin, että munien rakenne menee rikki. Kaada parsanpalat ja sipulisieniseos mukaan munaseokseen ja kaada koko hoito uunivuokaan. Lisää fetakuutiot tasaisesti koko vuoan alueelle. Rouhi päälle mustapippuria ja laita vuoka uuniin noin 20 minuutiksi. Kun fritatta on hyytynyt ja kauniisti ruskettunut päältä ota se pois uunista ja koristele rukolalla.
Voit myös leikata frittatan kauniiksi kolmioiksi ja kiinnittä kolmioon rukolaa ja kirsikkatomaatin cocktailtikulla.

Avainsanat:, ,

Hiilijalanjälki

  • 408 g

    CO2e / 100 g
  • 779 g

    CO2e / annos

Palvelun nimi Mindo tulee sanoista mind ja do, eli välitä ja toimi. Haluamme edistää vastuullista syömistä – ruokaa joka on hyväksi itselle ja ympäristölle.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille