Samettinen punajuurikeitto

Lisätty 03.12.2013
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 6 - 8
  • Esivalmisteluaika 15m
  • Valmistusaika: 30m
  • Yhteensä: 45m

Samettinen punajuurikeitto

2 sipulia

6 keskikokoista punajuurta

4-5 jauhoista perunaa

1 omena

1 rkl voita

1 1/2 l vettä

rasia (á 125 g) piparjuurituorejuustoa TAI

nokare piparjuuritahnaa ja rasia maustamatonta tuorejuustoa

1 rkl etikkaa

1 rkl hunajaa

1 tl kirveliä

mustapippuria

suolaa

Kuullota silputut sipulit voissa kattilan pohjalla. Pese, kuori ja lohko punajuuret, perunat ja omena. Lisää nesteen kanssa kattilaan hautumaan. Lisää joukkoon etikka, hunaja ja mausteet.

Keitä, kunnes juurekset ovat pehmenneet. Palojen koosta riippuen noin 30 minuuttia.

Lisää tuorejuusto. Anna kiehahtaa.

Soseuta keitto.

Resepti on Eettisen kaupan puolesta ry:n Eettinen kokkailu -hankkeen tuotantoa.

Erityspiirteet:

Anna on ruoanlaiton parissa rentoutuva intohimoinen maailmanparantaja, kasvissyöjä ja eettisen kuluttamisen asiantuntija. Maaseudulla kasvaneena suomalainen sekä globaali maaseutu ja ruoantuotannon sosiaalinen kestävyys ovat erityisen lähellä Annan sydäntä. Hän rakastaa noukkia oman ruokansa metsästä ja haaveilee tulevaisuudessa maalaistalosta, jossa kasvattaa oman ruokansa. Anna kirjoittaa Mindolle Eettisen kaupan puolesta ry:n (Eetti) edustajana.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille