Salaattiwrapit kidneypaputäytteellä

Lisätty 07.12.2012
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 1
  • Esivalmisteluaika 0m
  • Valmistusaika: 0m
  • Yhteensä: 0m

1 henkilölle
40 Sipuli (grammaa)
100 Papu ruskea/valkoinen (grammaa)
50 Tomaatti (g)
1 Vesi, vesijohtovesi (dl)
0.15 Tomaattisose, tomaattipyree, paseerattu tomaatti (dl)
1 Tacomauste (tl)
1 Soijarouhe, vaalea/tumma (rkl)
2 Tofujogurtti, soijajogurtti (rkl)
50 Paprika (g)
1 Oliiviöljy (rkl)
30 Jäävuorisalaatti rapea, amerikansalaatti (grammaa)

Valmistusohjeet:
Voit käyttää reseptiin joko valmista kaupan tacomaustetta tai itse tehtyä, jonka resepti löytyy ohjeen lopusta.

Pilko sipuli, tomaatti ja paprika pieniksi kuutioiksi. Lämmitä paistinpannulla tilkka oliiviöljyä ja kuullota sipulia siinä pari minuuttia. Lisää kidneypavut ja tomaattikuutiot ja paista keskilämmöllä pari minuuttia. Lisää vesi, tomaattipyre, tacomauste (ks. resepti alla) ja soijarouhe, ja anna hautua, kunnes liika vesi on haihtunut pois.

Kokoa salaattiwrap asettamalla ison salaatinlehden rapeampaan päähän kasa paputäytettä, paprikaa ja soijajogurttia. Rullaa löyhästi wrapiksi, niin ettei salaatinlehti hajoa. Tällä ohjeella tulee noin kaksi wrappia salaatinlehden koosta riippuen.

Lisää täytevaihtoehtoja voisi olla esimerkiksi, maissi, salsakastike, guacamole, ananas, jne.

Tacomausteseos:

1/2 rkl chilijauhetta
1 mm sipulijauhetta
1 mm valkosipulijauhetta
1 mm oreganoa
1/2 tl paprikaa
1,5 tl juustokuminaa
1 tl mustapippuria
1/2 tl suolaa

Avainsanat:, ,

Hiilijalanjälki

  • 89 g

    CO2e / 100 g
  • 385 g

    CO2e / annos

Palvelun nimi Mindo tulee sanoista mind ja do, eli välitä ja toimi. Haluamme edistää vastuullista syömistä – ruokaa joka on hyväksi itselle ja ympäristölle.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille