Sadonkorjuuleipä

Lisätty 07.12.2012
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 1
  • Esivalmisteluaika 0m
  • Valmistusaika: 0m
  • Yhteensä: 0m

1 henkilölle
130 Omena, kuorineen (g)
80 Porkkana (grammaa)
120 Spelttijauhot g
2 Grahamjauho (dl)
0.5 Vehnälese (dl)
1 Kaneli (tl)
1 Ruokasooda (tl)
0.5 Leivinjauhe (tl)
1 Omenasose makeuttamaton (dl)
0.5 Siirappi (dl)
1.5 Soijajuoma, soijamaito, ei lisättyä sokeria (dl)

Valmistusohjeet:
Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Raasta omena karkeaksi ja porkkana hienoksi raasteeksi (kumpaakin pitäisi tulla n. 1,5 dl).

Sekoita keskenään kuivat aineet (120g spelttijauhoa = 2dl) ja erillisessä kulhossa nesteet (omenasose, tumma(!) siirappi ja maito). Lisää nesteet jauhoseokseen ja sekoita. Lisää seokseen viimeiseksi raasteet ja sekoita varovasti uudelleen.

Kaada taikina voideltuun leipävuokaan tai kuivakakkuvuokaan ja tasoita pinta. Paista 175 asteessa n. 50 minuuttia.

Avainsanat:,

Hiilijalanjälki

  • 59 g

    CO2e / 100 g
  • 475 g

    CO2e / annos

Palvelun nimi Mindo tulee sanoista mind ja do, eli välitä ja toimi. Haluamme edistää vastuullista syömistä – ruokaa joka on hyväksi itselle ja ympäristölle.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille