Ruisnäkkileipä

Lisätty 23.11.2012
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 4
  • Esivalmisteluaika 0m
  • Valmistusaika: 0m
  • Yhteensä: 0m

4 henkilölle
5 Ruisjauho (dl)
0.5 Vehnäjauho (dl)
1 Mineraalisuola (tl)
0.5 Auringonkukansiemen (dl)
1 Fenkolijauhe (tl)
2.5 Vesi, vesijohtovesi (dl)
25 Hiiva (grammaa)

Valmistusohjeet:
Sekoita kuivat aineet keskenään lisää hiiva kädenlämpöisee veteen ja lisää vähitellen jauhoihin, takina on pehmeää, anna nousta noin tunnin ja kauli hyvin ohueksi levyksi, pistele haarukalla reikiä ja paista 220 asteessa n.10 minuuttia. Taikina on melko tarttuvaa, helpointa on kaulita suoraan teflon tai silicon uuninkestävälle leivinalustalle.

Avainsanat:, ,

Hiilijalanjälki

  • 37 g

    CO2e / 100 g
  • 60 g

    CO2e / annos

Palvelun nimi Mindo tulee sanoista mind ja do, eli välitä ja toimi. Haluamme edistää vastuullista syömistä – ruokaa joka on hyväksi itselle ja ympäristölle.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille