Raparperi-rahkapalat

Lisätty 07.12.2012
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 10
  • Esivalmisteluaika 0m
  • Valmistusaika: 0m
  • Yhteensä: 0m

10 henkilölle
175 Leivontamargariini 80% (grammaa)
1,5 Sokeri (dl)
1 Kananmunan keltuainen
5 Vehnäjauho puolikarkea (dl)
3 Leivinjauhe (tl)
3 Vanilliinisokeri (tl)
1 Vesi, vesijohtovesi (rkl)
500 Raparperi (grammaa)
5 Vesi, vesijohtovesi (rkl)
1 Sokeri (dl)
500 Maitorahka < 0,5% rasvaa (grammaa)
200 Kermaviili 10-12% rasvaa (grammaa)
3 Kananmuna
1 Vanilliinisokeri (tl)
2 Sokeri (dl)
0,5 Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys (dl)
1 Sitruunamehu (rkl)

Valmistusohjeet:
Vuoraa uunivuoka (20 x 30 cm) leivinpaperilla.
Vaahdota rasva ja sokeri. lisää joukkoon keltuainen.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos vaahtoon.

Ota taikinasta erilleen 1/3. Sekoita jäljelle jääneeseen taikinaan tilkka vettä ja painele taikina uunivuoan pohjalle.

Puhdista raparperit ja pilko ne kattilaan. Lisää tilkkanen vettä + sokeri. Kuumenna seos kiehuvaksi, katkaise levystä virta ja jätä raparperihilloke hautumaan kannella peitettynä noin 15 minuutiksi.

Levitä hilloke vuokaan piirakkapohjalle. Säästä liemi täytteeseen.

Sekoita rahkatäytteen kaikki raaka-aineet keskenään. Kaada täyte vuokaan raparperi-hillokkeen päälle ja murustele loppu taikina täytteen päälle.

Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Leikkaa jäähtyneestä piirakasta suorakaiteen muotoisia paloja, esimerkiksi.

Avainsanat:,

Hiilijalanjälki

  • 151 g

    CO2e / 100 g
  • 359 g

    CO2e / annos

Palvelun nimi Mindo tulee sanoista mind ja do, eli välitä ja toimi. Haluamme edistää vastuullista syömistä – ruokaa joka on hyväksi itselle ja ympäristölle.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille