Ranskalaiset piparkakut

Lisätty 26.11.2012
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 10
  • Esivalmisteluaika 0m
  • Valmistusaika: 0m
  • Yhteensä: 0m

10 henkilölle

2 Manteli (dl)
200 Leivontamargariini (g)
1.5 Sokeri (dl)
1 Vaniljasokeri (tl)
1 Siirappi (dl)
2 Inkivääri, jauhettu (tl)
2 Neilikka, jauhettu (tl)
1 Ruokasooda (tl)
4 Vehnäjauho (dl)
2 Sämpyläjauho (dl)

Valmistusohjeet:
Rouhi mantelit tai käytä valmista mantelirouhetta.

Sekoita huoneenlämmössä pehmenneeseen rasvaan sokerit, siirappi, sooda, mausteet, mantelirouhe sekä jauhot.

Sekoita tasaiseksi massaksi. Kumoa taikina pöydälle ja vaivaa se notkeaksi.

Tee taikinasta kaksi pitkoa jakamalla se kahteen osaan ja pyöritä ne nelikulmaisiksi.

Kääri taikinapitkot voipaperiin ja nosta kylmään mielellään seuraavaan päivään asti jos on aikaa, mutta vähintään muutamaksi tunniksi.

Ota pitkot jääkaapista ja laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Leikkaa pitkot ohuiksi viipaleiksi pellille ja paista uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.

Resepti: Vegaaniliitto

Erityspiirteet:, , , , Avainsanat:, , ,

Hiilijalanjälki

  • 179 g

    CO2e / 100 g
  • 171 g

    CO2e / annos

Palvelun nimi Mindo tulee sanoista mind ja do, eli välitä ja toimi. Haluamme edistää vastuullista syömistä – ruokaa joka on hyväksi itselle ja ympäristölle.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille