Punajuuri-papupihvit

Lisätty 12.01.2014
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 5
  • Esivalmisteluaika 20m
  • Valmistusaika: 30m
  • Yhteensä: 50m

Kasvispihvejä voi varioida kerta kerran jälkeen! Loistava konsepti. Tällä kertaa soseuttelin loput perunasalaatin jämät pihveihin. Vaihtoehtoisesti pihviin voi raastaa yhden perunan ja käyttää nesteenä kermaviiliä tai ranskankermaa. Harrastelevan kotikokin egolla uskon, että mitkä tahansa itsetehdyt kasvispihvit voittavat Burger Kingin whopperit mennen tullen. Omituista kyllä oman kotioveni taakse ei ollut jonoa, kun kääntelin talvisia raastepihvejä liedellä liesituulettimen huminassa.

Punajuuri-papupihvit

5 punajuurta raastettuna
1 dl kaurahiutaleita tai korppujauhoja
1 tölkki kermaviiliä/ranskankermaa
1 iso peruna raastettuna tai loput perunasalaatin rippeet muussattuna
1 tölkki kidneypapuja
muutama ruokalusikallinen kapriksia tai oliiveja
1 kananmuna
vähän hunajaa
(vaaleaa balsamicoa loraus)
rosmariinia
timjamia
suolaa
mustapippuria

Kuori ja raasta punajuuret. Sekoita kermaviiliin korppujauhot tai kaurahiutaleet ja anna turvota TAI jauha perunasalaatin pohjat muussiksi ja lisää siihen korppujauhot taa kaurahiutaleet. Jauha pavut ja kaprikset tehosekoittimessa. Yhdistä kaikki aineet ja sekoita joukkoon kananmuna sekä mausteet. Paista pannulla pihveiksi. Kokoa hampurilaisiksi lisäämällä sämpylän väliin fetaa, halloumia, sinappia, maustekurkkua, rucolaa tai melkein mitä tahansa kaapista löytyy.

Erityspiirteet: Avainsanat:,

Kirsi kokkaa ja leipoo mutkatonta kasvisruokaa kotonaan ja ystävilleen. Erityisesti häntä kiinnostaa kausiruoka ja sen näkyvyys toreilla, marketeissa ja ruokapöydässä. Itsepoimittujen marjojen käyttö leivonnassa, kahvihetki ja niiden nauttiminen hyvässä seurassa tekevät päivästä kuin päivästä hippusen paremman. Lisäksi hän toivoo yhä useamman olevan ennakkoluulottomampia ja kokeilevan erilaisia kasviproteiineja lautasillaan. Enjoy!

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille