Punajuuri-appelsiinisalaatti

Lisätty 03.01.2013
Pääraaka-aine
Vaikeusaste
  • Annokset: 3-4
  • Esivalmisteluaika 15m
  • Valmistusaika: 45m
  • Yhteensä: 60m

Ainekset:

Salaatti:

4 punajuurta
oliiviöljyä
100 g vuohenjuustoa
2 applelsiinia
punamangoldin lehtiä
saksanpähkinöitä

Kastike:

1 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl applesiinin mehua
0,25 tl Dijon-sinappia
1,5 rkl oliiviöljyä
1,5 rkl pähkinäöljyä
0,25 tl juoksevaa hunajaa

Valmistusohjeet:

1.    Lämmitä uuni 190 asteeseen. Huuhtele punajuuret ja pirskota niiden päälle oliiviöljyä. Kääri folioon japaahda uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat kypsiä.

2.    Jäähdytä hetki, kuori ja pilko lohkoiksi.

3.    Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.

4.    Leikkaa appelsiineista molemmat päädyt ja kuori ne. Irrota appelsiinin palaset ja poista niiden ohut kuori.

5.    Paahda pähkinöitä hetki kuumalla pannulla ilman öljyä. Minuuttikin riittää, sillä pähkinät palavat helposti. Pilko vuohenjuusto.

6.    Sekoita salaatinlehdet, punajuuret, appelsiinit ja kastike. Lisää päälle paahdetut pähkinät ja vuohenjuusto.

Reeta on yrittäjä, digityöläinen, wannabe-toimittaja ja ekofoodie. Reeta kokkaa yksinkertaista arkiruokaa kasviksista ja kestävästi kalastetusta kalasta, bongaa kirjauutuuksia, seuraa ruokailmiöitä verkossa sekä pohtii syömistä eläineettisistä näkökulmista. Haaveena on kirjoittaa jonain päivänä oma ekoruokakirja.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille