Portobello-kvinoa-papu-pihvit

Lisätty 28.10.2014
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Esivalmisteluaika 0m
  • Valmistusaika: 0m
  • Yhteensä: 0m

8–9 pihviä

Ainekset:

oliiviöljyä
6 isoa portobello-sientä pilkottuna
parin timjaminoksan lehdet
vastarouhittua mustapippuria ja merisuolaa
400 g tölkki voipapuja
4 isoa taatelia kivet poistettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 rkl tahinia
nippu tuoretta persiljaa hienonnettuna
2 rkl soija- tai tamarindikastiketta
200 g keitettyä kvinoaa (raakana noin 100 g)
0,5 dl korppujauhoja
2 rkl luomusitruunan kuorta raastettuna

Tarjoiluun esimerkiksi:

kokojyväsämpylöitä
avokadoa
tomaattia
ketsuppia, sinappia
suolakurkkuja
pinaattia

  1. Laita kvinoa keittymään ohjeen mukaan.
  2. Paista sieniä pannulla timjaminlehtien kanssa niin kauan, että sienet ruskistuvat. Mausta suolalla ja pippurilla ja laita sivuun jäähtymään.
  3. Sekoita tehosekottimessa tai sauvasekoittimella muut ainekset ja lisää sitten sekaan jäähtyneet sienet ja kvinoa. Anna vetäytyä jääkaapissa 10 min.
  4. Laita uuni lämpiämään 250 asteeseen.
  5. Muotoile taikinasta 8-9 pihviä ja laita ne leivinpaperille uunipellille. Sivele pihvien päälle hiukan oliiviöljyä.
  6. Paista uunissa noin 15 min. Tarjoile hampurilaisen välissä lämpimänä.

Reeta on yrittäjä, digityöläinen, wannabe-toimittaja ja ekofoodie. Reeta kokkaa yksinkertaista arkiruokaa kasviksista ja kestävästi kalastetusta kalasta, bongaa kirjauutuuksia, seuraa ruokailmiöitä verkossa sekä pohtii syömistä eläineettisistä näkökulmista. Haaveena on kirjoittaa jonain päivänä oma ekoruokakirja.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille