Poron maksaa omenan ja munakoison kera

Lisätty 10.12.2012
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 4
  • Esivalmisteluaika 0m
  • Valmistusaika: 0m
  • Yhteensä: 0m

4 henkilölle
500 Maksa poron (grammaa)
1 Suola (tl)
1 Munakoiso
1 Suola (tl)
3 Rypsiöljy (rkl)
1 Omena, kuorineen, ulkomainen
Hedelmäsokeri (dl)
1 Omenaviinietikka (rkl)
0,5 Omenatäysmehu (dl)
10 Voi (g)
6 Fariinisokeri (rkl)

Valmistusohjeet:
Leikkaa munakoiso viipaleiksi ja ripottele päälle suolaa. Anna viipaleiden itkeä 15 minuuttia. Voitele munakoisot öljyllä ja paista kevyesti pannulla voissa.

Kuori omena ja lohko pitkittäin. Sulata kattilassa sokeri, lisää etikka ja omenamehu. Lisää omenalohkot kattilaan, kunnes liemi alkaa olla siirappimaista. Kiehauta ja ota pois levyltä.

Poista maksasta kalvot ja leikkaa se sentin siivuiksi. Paista viipaleita voissa juuri ennen tarjoilua kuumalla pannulla noin puoli minuuttia molemmin puolin. Mausta viipaleet suolalla.

Tarjoa maksa munakoison ja omenalohkojen kanssa.

Resepti: http://sivumaku.blogspot.com

Avainsanat:, , , ,

Hiilijalanjälki

  • 166 g

    CO2e / 100 g
  • 519 g

    CO2e / annos

Palvelun nimi Mindo tulee sanoista mind ja do, eli välitä ja toimi. Haluamme edistää vastuullista syömistä – ruokaa joka on hyväksi itselle ja ympäristölle.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille