Porkkanakeitto goes fenkoli

Lisätty 26.11.2012
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 5
  • Esivalmisteluaika 0m
  • Valmistusaika: 0m
  • Yhteensä: 0m

5 henkilölle
1000 Porkkana (grammaa)
1 Fenkoli (kpl)
2 Sipuli
1 Kaurakerma (dl)
1 Kasvisliemijauhe (rkl)
0.5 Rakuuna (rkl)
7 Vesi, vesijohtovesi (dl)
3 Oliiviöljy (rkl)
2 Sitruunamehu (rkl)
2 Kristallisuola, ruususuola, intiaanisuola (tl)

Valmistusohjeet:
Sosekeitot tuntuvat todelliselta pikaruualta, joita voi tehdä arkisinkin työpäivän jälkeen, jos esivalmistelut eli vihannesten kuorimisen ja pilkkomisen on tehnyt edellisenä iltana.

Kuori ja viipaloi porkkanat. Kuori ja silppua sipuli.

Kuullota sipulia oliiviöljyssä minuutti, pari ison kattilan pohjalla. Lisää porkkanaviipaleet ja kuullota niitäkin. Lisää (kiehuvaa) vettä siten, että kasvikset melkein peittyvät. Heitä sekaan myös kasvisliemijauhe tai -kuutio. Anna kiehua kannen alla (ekologista) kunnes porkkanat ovat melkein kypsiä.

Pilko fenkoli ja koverra kantaa pois. Lisää kuivattu rakuuna ja fenkolit kattilaan ja anna kiehua kunnes sekä porkkanat että fenkolit ovat pehmeitä. Soseuta sauvasekoittimella sileäksi.

Lisää kaurakerma ja anna keiton kiehahtaa. Ota pois liedeltä. Lisää sitruunamehu ja suolaa maun mukaan.

Avainsanat:,

Hiilijalanjälki

  • 16 g

    CO2e / 100 g
  • 68 g

    CO2e / annos

Palvelun nimi Mindo tulee sanoista mind ja do, eli välitä ja toimi. Haluamme edistää vastuullista syömistä – ruokaa joka on hyväksi itselle ja ympäristölle.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille