Pinaatti-parsarisotto

Lisätty 26.11.2012
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 4
  • Esivalmisteluaika 0m
  • Valmistusaika: 0m
  • Yhteensä: 0m

4 henkilölle
3 Puuroriisi, sushiriisi, risottoriisi (dl)
1 Sipuli
2 Valkosipuli (kynsi)
50 Pinaatti (grammaa)
1 Kasvisliemikuutio
20 Parmesaanijuusto (g)
4 Parsa (kpl)

Valmistusohjeet:
1. Kuulota sipuli ja valkosipuli. Lisää joukkoon riisi. Lisää vettä. Lisää vettä vähän kerrallaan, siten ettei vesi pääse missään välissä haihtumaan ihan kokonaan. Lisää kasvisliemikuutio.
2. Kun riisi on lähes kypsää, lisää joukkoon pinaatti ja pilkotut parsat (itse käytin pakasteparsaa, mutta tottakai tuorekin käy).
3. Lisää suolaa+pippuria ja mausteita makusi mukaan. Pari ruokalusikallista pestoa tuo hyvin makua risottoon. Raasta risottoon parmesaanijuustoa.

Risottoon voi lisätä myös hieman ruokakermaa, esim. jos edelliseltä päivältä on jäänyt avattu kerma. Myös mikäli jääkaappiin on jäänyt pieni määrä jotain tuorejuustoa, vaikka valkosipuli- tai pippurituotejuustoa, se sopii hyvin joukkoon.

Avainsanat:, ,

Hiilijalanjälki

  • 376 g

    CO2e / 100 g
  • 514 g

    CO2e / annos

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille