Pikantti perunasalaatti

Lisätty 29.04.2013
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 6
  • Esivalmisteluaika 10m
  • Valmistusaika: 20m
  • Yhteensä: 30m

6 annosta

6 rkl oliiviöljyä
1–2 sitruunan mehu (maun mukaan)
250 g ranskankermaa tai maustamatonta tuorejuustoa
1 kg uusia perunoita
merisuolaa ja vastarouhittua mustapippuria
1 nippu retiisejä ohueksi viipaloituina
1 kourallinen tuoreita mintunlehtiä silputtuna
1 kourallinen ruohosipulia silputtuna

Tee kastike sekoittamalla oliiviöljy, sitruunamehu ja ranskankerma tai tuorejuusto.

Keitä perunoita runsaassa suolalla maustetutssa vedessä noin 20 min eli kunnes ne ovat kypsiä. Kaada vesi pois kattilasta, laita kattila hetkeksi takaisin levylle, jotta liika kosteus haihtuu.

Kaada perunat pöydälle jäähtymään, kuori ne tarvittaessa ja pilko sopiviksi paloiksi. Sekoita perunat kastikkeeseen, lisää pilkotut retiisit ja yritit. Mausta suolalla ja pippurilla.

 

Reeta on yrittäjä, digityöläinen, wannabe-toimittaja ja ekofoodie. Reeta kokkaa yksinkertaista arkiruokaa kasviksista ja kestävästi kalastetusta kalasta, bongaa kirjauutuuksia, seuraa ruokailmiöitä verkossa sekä pohtii syömistä eläineettisistä näkökulmista. Haaveena on kirjoittaa jonain päivänä oma ekoruokakirja.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille