Peruna-ohrarieskat

Lisätty 20.11.2012
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 4
  • Esivalmisteluaika 15m
  • Valmistusaika: 15m
  • Yhteensä: 30m

Saan erityisiä kiksejä siitä, että voin käyttää jäljelle jääneitä ruokia esimerkiksi leivonnaisten pohjaksi. Nämä rieskat ovat terveellisiä, lisäaineettomia (vastoin kuin kaupan leipähyllyltä ostetut!) ja maistuvat myös lapsille.

4 dl perunamuusia
1–2 dl kauramaitoa notkistamiseen
1 muna
1 dl ohrahiutaleita
3 dl ohrajauhoja

Notkista kylmä perunamuusi tarvittavalla määrällä kauramaitoa.
Sekoita joukkoon muna, hiutaleet ja jauhot.
Nostele leivinpaperoidullepellille reiluja kasoja ja painele ne jauhotetuin käsin pannukakun paksuisiksi lätyiksi.
Paista 275° noin vartin verran, kunnes pinta on kauniin ruskea.

Resepti: Riitta Perälä

Palvelun nimi Mindo tulee sanoista mind ja do, eli välitä ja toimi. Haluamme edistää vastuullista syömistä – ruokaa joka on hyväksi itselle ja ympäristölle.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille