Perinteetön ohrapuuro

Lisätty 26.11.2012
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 4
  • Esivalmisteluaika 0m
  • Valmistusaika: 0m
  • Yhteensä: 0m

4 henkilölle

1.5 Ohrasuurimo (dl)
10 Kauramaito (dl)
1 Suola (tl)
1 Aprikoosi kuivattu (dl)
1 Kaneli (tl)
1 Pekaanipähkinä (dl)
2 Vaniljasokeri (tl)
4 Hunaja (rkl)

Valmistusohjeet:

1 tl suolaa
1 dl kuivattuja luomuaprikooseja silputtuna
1 dl kuivattuja viikunoita silputtuna
1 dl pekaanipähkinöitä rouhittuna
1 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
lisäksi vaahterasiirappia tai hunajaa

1) Mittaa illalla vesihaudekattilan yläosaan ohrasuurimot ja 3 dl kaura- (tai luomu)maitoa. Nosta kattila jääkaappiin yöksi.
2) Lisää aamulla kattilaan loppu maito ja suola.
3) Kypsennä puuroa vesihauteessa kannen alla vähintään tunti, kunnes suurimot ovat pehmeitä.
4) Lisää silputut aprikoosit ja viikunat, pekaanipähkinärouhe ja kaneli.
5) Anna seoksen hautua kannen alla, kunnes se tukevoituu. Mitä pidempi haudutusaika, sen tanakampi puuro.
6) Lisää tarvittaessa kauramaitoa, vettä tai kermaa.
7) Sekoita lopuksi puuron joukkoon vaniljasokeri.
8) Nauti puuroa vaahterasiirapin tai hunajan kanssa.

Resepti: Saara Törmä / Vihreä Lanka http://www.vihrealanka.fi

Erityspiirteet:, , , , Avainsanat:, , , ,

Hiilijalanjälki

  • 63 g

    CO2e / 100 g
  • 212 g

    CO2e / annos

Palvelun nimi Mindo tulee sanoista mind ja do, eli välitä ja toimi. Haluamme edistää vastuullista syömistä – ruokaa joka on hyväksi itselle ja ympäristölle.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille