Pelmenit sienitäytteellä

Lisätty 26.11.2012
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 6
  • Esivalmisteluaika 0m
  • Valmistusaika: 0m
  • Yhteensä: 0m

6 henkilölle
1 Vesi, vesijohtovesi (dl)
4.5 Vehnäjauho (dl)
1 Kananmuna
1 Suola (tl)
500 Herkkutatti (grammaa)
2 Rypsiöljy (tl)
0.25 Suola (tl)

Valmistusohjeet:
Sekoita vesi, suola, vehnäjauhot ja kananmuna. Vaivaa kimmoisaksi taikinaksi. Hienonna tatit paista öljyssä. Mausta suolalla maun mukaan.

Kauli taikina ohueksi levyksi. Leikkaa pyöreitä paloja esim. teräväreunaisella lasilla. Täytä sienitäytteellä, kostuta reunat vedellä ja taita pyöreät palat kiinni. Taivuta pelmeni ”korvaksi” nipistämällä sen päät yhteen.

Keitä valmiita taikinataskuja runsaassa vedessä noin 5 minuuttia, kunnes ne nousevat pintaan. Nostele reikäkauhalla kulhoon ja lisää nokare margatiina. Tarjoile esim. smetanan, suolakurkkujen tai puolukkasurvoksen kera.

Erityspiirteet:, Avainsanat:,

Hiilijalanjälki

  • 49 g

    CO2e / 100 g
  • 75 g

    CO2e / annos

Reeta on yrittäjä, digityöläinen, wannabe-toimittaja ja ekofoodie. Reeta kokkaa yksinkertaista arkiruokaa kasviksista ja kestävästi kalastetusta kalasta, bongaa kirjauutuuksia, seuraa ruokailmiöitä verkossa sekä pohtii syömistä eläineettisistä näkökulmista. Haaveena on kirjoittaa jonain päivänä oma ekoruokakirja.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille