Pastasalaatti

Lisätty 26.11.2012
Pääraaka-aine
Vaikeusaste
  • Annokset: 6
  • Esivalmisteluaika 0m
  • Valmistusaika: 0m
  • Yhteensä: 0m

6 henkilölle
250 Pasta (g)
1 Kesäkurpitsa zucchini
350 Miniluumutomaatti, kirsikkatomaatti (g)
2 Valkosipuli (kynsi)
50 Oliivi, kalamata (dl)
50 Oliivi (g)
4 Oliiviöljy (rkl)
6 Basilika, tuore (rkl)
3 Oregano, kuivattu (tl)
Suola (tl)
Mustapippuri, rouhittu (tl)

Valmistusohjeet:
Keitä makaronit sopivan kypsäksi suolatussa vedessä, purutuntumaa saa jäädä, lorauta sekaan oliiviöljyä ruokalusikallinen. Kuori ja hienonna valkosipulit. Halkaise kesäkurpitsa pituussuunnassa kahteen ja viipaloi ohuehkoiksi puolikuiksi. Halkaise kirsikkatomaatit ja oliivit ja poista jälkimmäisistä kivet. Silppua tuoreet basilikan lehdet. Laita paistinpannulle oliiviöljyä, kuullota valkosipulia pari minuuttia. Lisää kesäkurpitsaviipaleet ja paista kovahkolla lämmöllä parin minuutin ajan. Lisää kirsikkatomaatit pannulle ja paista edelleen pari minuuttia, käännellen. Ota pannu liedeltä sivuun ja kaada makaronien joukkoon. Lisää sekaan oliivit, silputtu basilika sekä muut mausteet. Mustapippurin kanssa olin maltillinen ja lisäsin sitä omaan annokseeni sitten reippaasti. Tarjoa vaikkapa vegaanisen mozzarellan (haku: tofuricotta) kanssa.

Resepti: Riitta Perälä

Avainsanat:,

Hiilijalanjälki

  • 92 g

    CO2e / 100 g
  • 396 g

    CO2e / annos

Palvelun nimi Mindo tulee sanoista mind ja do, eli välitä ja toimi. Haluamme edistää vastuullista syömistä – ruokaa joka on hyväksi itselle ja ympäristölle.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille