Palsternakkalaatikko

Lisätty 26.11.2012
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 6
  • Esivalmisteluaika 0m
  • Valmistusaika: 0m
  • Yhteensä: 0m

6 henkilölle

1 Palsternakka (kg)
2 Kaurakerma (dl)
50 Voi (g)
1 Luomukananmuna
0.5 Hunaja (dl)
1.5 Suola (tl)
0.25 Valkopippuri (tl)
0.25 Inkivääri, jauhettu (tl)
0.25 Muskottipähkinä, jauhettu (tl)
2 Korppujauho (rkl)
2 Voi (rkl)

Valmistusohjeet:
Kuutioi palsternakka ja keitä kuutiot vähässä vedessä kypsiksi.
Kaada keitinvesi pois ja survo palsternakat.

Sekoita soseeseen kerma, voi, korppujauhot ja muna. Lisää hunaja sekä mausteet.

Vatkaa seos sähkövatkaimella kuohkeaksi.

Kumoa seos voideltuun matalaan vuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja koristele pinta lusikalla. Vuole pintaan vielä muutama voinokare.

Kypsennä palsternakkalaatikkoa 150-asteissa uunissa noin kaksi tuntia.

Resepti: Vihreä Lanka, www.vihrealanka.fi / Saara Törmä

Erityspiirteet:, , , Avainsanat:, , ,

Hiilijalanjälki

  • 103 g

    CO2e / 100 g
  • 247 g

    CO2e / annos

Palvelun nimi Mindo tulee sanoista mind ja do, eli välitä ja toimi. Haluamme edistää vastuullista syömistä – ruokaa joka on hyväksi itselle ja ympäristölle.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille