Paleofrittata

Lisätty 17.08.2014
Pääraaka-aine
Vaikeusaste
  • Annokset: 2-4
  • Esivalmisteluaika 20m
  • Valmistusaika: 25m
  • Yhteensä: 45m

2–4 annosta

60 g manchegojuustoa
10 luomumunaa
1 rkl dijonsinappia
suolaa ja pippuria
2 sipulia
1 valkosipulinkynsi
2 punaista paprikaa
250 g chorizomakkaraa (käytin vihreitä pitkiä papuja tämän tilalla)
reilu kourallinen pieniä pinaatinlehtiä
oliiviöljyä
2–4 tomaattia
2 rkl laadukkaita kivettömiä mustia oliiveja

Säädä uuni lämpenemään 180 asteeseen. Raasta juusto ja vatkaa se yhteen munan, sinapin, suolan ja pippurin kanssa.

Kuori sipulit ja leikkaa ne kapeiksi lohkoiksi. Kuori ja silppua valkosipuli. Pese ja paloittele paprikat. Huuhtele pinaatti. Keitä vihreitä papuja pari minuuttia kiehuvassa vedessä niin, että ne pehmenevät hiukan ja valuta niistä sitten ylimääräinen neste.

Kuumenna öljy valurautapannussa. Paista sipulia, paprikaa ja valkosipulia muutama minuutti. Lisää pinaatti ja jatka kuumentamista, kunnes pinaatti juuri ja juuri pehmenee.

Viipaloi tomaatit. Kaada muna-juustoseos pannuun ja asettele tomaattiviipaleet sen pinnalle.

Laita pannu uuniin ja paista munakasta noin 25 minuuttia. Munakas 0n kypsä kun se ei tartu neulepuikkoon. Silppua oliivit ja ripottele munakkaan pinnalle. Voit lisätä myös päälle tuoreita yrttejä. Tarjoa raikkaan salaatin kera.

Alkuperäinen resepti kirjasta Paleokeittokirja – Kivikauden ruokaa modernilla otteella. Lue kirjan arvostelu.

Reeta on yrittäjä, digityöläinen, wannabe-toimittaja ja ekofoodie. Reeta kokkaa yksinkertaista arkiruokaa kasviksista ja kestävästi kalastetusta kalasta, bongaa kirjauutuuksia, seuraa ruokailmiöitä verkossa sekä pohtii syömistä eläineettisistä näkökulmista. Haaveena on kirjoittaa jonain päivänä oma ekoruokakirja.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille